Masku dívence s nádorem vypálí laser | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Masku dívence s nádorem vypálí laser

Z čelíčka už jí nádor pomalu mizí.
Z čelíčka už jí nádor pomalu mizí. (Foto Profimedia.cz, Klinika Krasnodar)

Když její dceru vyhnali z kostela s nadávkami, že je zvíře a ne člověk, rozhodla se konat! Vyhledala odborníka na slovo vzatého až v dalekém Rusku. A odměnou jí bylo, že dcerušce Luně, která se narodila s »batmanovskou maskou« na obličeji, znetvoření pomalu mizí.

Carol Fennerová (36) z Floridy se strašně těšila na své první dítě, holčička se ale před sedmi měsíci narodila s velkou tmavou skvrnou, která zakrývá velkou část obličeje a vypadá jako maska Batmana. Američtí lékaři označili tento stav jako vrozený plošný hemangiom (nezhoubný nádor krevních cév), který s postiženou dívenkou dále poroste až do dospělosti. Nabídli sice léčbu, ale pouze invazivní a značně bolestivou.

Luna si z postižení nicnedělá.


A tak se Carol obrátila na ruského novátora dr. Pavla Popova, který je znám jako odborník na neinvazivní léčení nádorů pomocí laserové terapie a podáváním léků, které se vstřikují pod kůži. A na jeho klinice v Krasnodaru už má malá Luna za sebou první sérii zákroků. A s velkým úspěchem: Z čelíčka jí skvrna pomalu mizí. „Ten výsledek je fantastický a nyní jsem si stoprocentně jistá, že absolvovat dlouhý let do Ruska bylo správné rozhodnutí. Američtí lékaři navíc říkali, že kompletní léčba bude trvat čtyři roky, Popov chce být hotov během 18 měsíců,“ uvedla Carol. Problém je, jako vždy v takových případech, v penězích: za péči mají ruské klinice zaplatit celkem 3,5 milionu korun, jež se Carol s manželem pokoušejí sehnat prostřednictvím dobrovolné internetové sbírky.

Přečtěte si
mydlinka7@...
30. 12. 2019 • 17:08

Moja dcera sa narodila s tymto nevom na lavej ruke v roku 1988. Prof. Barinka z Brna ju planoval tiez operovat neinvazivnou metodou vkladanim nejakych expanderov pod kozu. Bola som nadsena, ale bohuzial prislo v roku 1993 k rozdeleniu republiky a slovensky profesor jej urobil transplantaciu koze, cize invazivna metoda jej este viac zohizdila ruku aj sedaciu cast. Aj som mu tlmicila postup prof. Barinku, ale urobil to po svojom. Dievcatku prajem krasny a plnohodnotny zivot.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.