Dražší cigarety a alkohol: Senát rozhodne do Mikuláše! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Dražší cigarety a alkohol: Senát rozhodne do Mikuláše!

...
... (istock.com)

O vyšších daních a tedy i dražších cigaretách nebo alkoholu rozhodne Senát s největší pravděpodobností do Mikuláše. Spolu s tím bude řešit i navýšení rodičovského příspěvku o 80 tisíc na 300 tisíc korun.

Očekává se, že horní komora daňový balíček neschválí, jelikož v ní má většinu opozice, která změny kritizuje. Pravice se chce navíc obrátit i na Ústavní soud, jelikož se jí nezdá způsob, jakým ve Sněmovně hnutí ANO, ČSSD a komunisté normu protlačili. Koalice na začátku listopadu po několikahodinových obstrukcích schválila zvýšení spotřební daně na tabákové výrobky a lihoviny.

Krabička cigaret by měla podražit až o 13 korun, litr tvrdého alkoholu dokonce o 18 korun. Pokud Senát dle očekávání předlohu vrátí Sněmovně, ta má dost hlasů na to jeho rozhodnutí zvrátit a předlohu poslat na Hrad. Daňový balíček tak podle všeho do konce roku projde legislativním procesem a od ledna bude platit.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.