Učiteli (43) hrozí 4 roky basy: Školačka si zlomila obratel | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Učiteli (43) hrozí 4 roky basy: Školačka si zlomila obratel

Učitel Samuel C. včera před soudem.
Učitel Samuel C. včera před soudem. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Zlomila si obratel a úlomek kosti jí utlačoval míchu! Studentka (17) střední školy skončila po hodině tělocviku na operačním sále a pak tři měsíce musela ležet. Její učitel včera stanul před soudem, hrozí mu až čtyřletý kriminál.

Pedagog Samuel C. (43) z Ostravska tam popsal vyučovací den z loňského 7. prosince, kdy k výjimečné události došlo. Studenty nechal rozběhat, rozcvičit, zahrát vybíjenou na rozehřátí, šplhat a pak nařídil odpočinek. „Sedli si a byla jim vysvětlena hra ponorka. Věděli, co mají dělat. Ptal jsem se na to opakovaně. Nato si kapitáni vybrali svůj tým a vylezli na žíněnky. Pak došlo k sesunutí žíněnek a pádu několika studentů, včetně zranění studentky,“ řekl soudu učitel.


Hra ponorka, jak ji popsal, má neobyčejně nebezpečná pravidla. Jeden i druhý tým zvednou žíněnky, na nichž nesou své kapitány. Cílem je, aby kapitán srazil kapitána druhého týmu. To se stalo osudným právě zraněné dívce, jedné z kapitánek. Učitel hned zavolal záchranku a celou událost popsal i policii. Státní zastupitelství ho následně poslalo před soud.


„Doplatila jsem na to. Měla jsem zlomený obratel a zlomek kosti utlačoval míchu. Byla jsem na operaci, ležela jsem a byla na vozíku. Chodit jsem začala až po třech měsících. Následky nesu dodnes,“ řekla Aha! dívka, která již přešla na jinou školu. 


U soudu ji zastupovali rodiče, na dotaz soudce Dalibora Zechy, zda požadují po kantorovi odškodné, uvedli: „Po panu učiteli ne.“ Soudce jednání odročil kvůli výslechu znalců.

Léčba za 790 tisíc


Zdravotní pojišťovna za léčení žákyně zaplatila 790 tisíc korun. S největší pravděpodobností bude částku požadovat po zřizovateli školy, kantor byl totiž pouhý zaměstnanec.

»Ponorka« stála studentku (17) zdraví. Obžalovaným je její učitel

Video se připravuje ...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.