Zítra je první školní den a vaše ratolesti dostanou nového učitele: Jaký asi bude? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Zítra je první školní den a vaše ratolesti dostanou nového učitele: Jaký asi bude?

Obecná škola a Jan Tříska
Obecná škola a Jan Tříska (Foto scom, ara)

Prázdniny jsou fuč, jde se zase do školy. Děti zasednou do lavic a deset měsíců budou poslouchat své učitele, profesory. Co když chytnou někoho nového? Nebo jsou zrovna prvňáci? Může se stát, že pedagog nebude zrovna podle vašeho gusta. Nabízíme vám typy, které jsou k mání. Abyste se stihli připravit...

1/ Profesorka proměn (a ředitel čarodějnické školy)
Tam, kam chodila do školy Saxana, by chtěl být každý. Probírala se kouzla, jak uhranout dobytek. Ale také krmení dětí, usazování na lopatu, pečení apod. Jenže Saxana se tohle všechno učit nechtěla a vyfasovala 300 let po škole. „Takoví baziliškové nebo vlkodlaci by byli celí šťastní, kdyby mohli studovat,“ vyčítá jí ředitel a chce si pozvat do školy tatínka – netopýra. „Jenže táta přes den spí!“ A tak se stane, že Saxana zmizí do světa lidí...

2/ Igor Hnízdo
Férový, spravedlivý, údajně s dobrodružnou minulostí. Jenomže pravda bude asi trochu jiná. Maminky, pozor na své dcery, kterým se zapalují lýtka! Proklepněte si svého Igora!

3/ Profesor Hrbolek
Češtinář, který si plete Tučka s Marečkem a Plhu s Mlhou, má ale i pěknou vlastnost, kterou u pedagoga oceníme. Dá šanci každému. I sebehloupějšímu žáku! „I skladník ve šroubárně si může přečíst Vergila v originále,“ nabízí soukromé kondice latiny. A Plha se hlásí... A schválně, napíšete správně: Sveřepí šakali zavile vyli na bílý měsíc?!

4/ George Camel
„Školníkova manželka má větší autoritu než ty!“ sdělí ředitel naivnímu učiteli Camelovi a začnou se dít věci. Ze dveří se ze skříní padají mrtvoly, milý kantor se ocitne ve válce gangů. A žáci jsou nadšení. Mají svého hrdinu obviněného z několika vražd! „Je to smutné, Georgi, že pedagoga z tebe udělala až šibenice!“

5/ Vilma Nováková
Tahle paní učitelka (a manželka policajta Pepana) bude terno spíš pro tatínky. Trochu nymfomanka, trochu koketa. Ředitel školy by mohl vyprávět.

6/ Pan učitel z Krkonoš
Ondřej Havelka je skvělý kantor. Čte žákům pohádky a pověsti, učí je morálním hodnotám a ve volném čase lyžuje. Je progresivní!

Celý článek si můžete přečíst v nedělním tištěném vydání deníku Aha!

Legendární scéna z Obecné školy. Neolizujte zábradlí!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.