Nicholas (26): Z léků mu narostla prsa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Nicholas (26): Z léků mu narostla prsa!

Nicholasi Murraymu (26)
Nicholasi Murraymu (26) (Foto Profimedia.cz, Reuters)

Světoznámá farmaceutická a kosmetická firma Johnson & Johnson má zaplatit v přepočtu 188 miliard Kč Nicholasi Murraymu (26). Muž tvrdí, že užíval jejich antipsychotický lék a začala mu z toho růst ženská ňadra! Před takovými vedlejšími účinky léku přitom nebyl varován.

Murray u soudu ve Filadelfii uvedl, že lék Risperdal mu začal předepisovat jeho lékař v roce 2003 kvůli poruchám spojeným s autismem. To byl ještě dítě. Po léku mu ale začala růst prsa tak, že »je měl větší než všechny dívky na střední škole«.
Jeho právníci Tom Kline a Jason Itkin zahrnuli koncern J&J kritikou a obviněním, že upřednostnili zisk před pacienty a miliardy před zdravím dětí. Firma se hodlá proti rozsudku a předvším proti výši odškodného odvolat, ale je fakt, případ Murray je pouze jedním z tisíců, které čekají na vyřízení u soudů v dalších amerických státech.
Známá je například kauza muže jménem Eddie Bible (26) z Oklahomy, kterému narostla taková prsa, že si je musel nechat operačně zmenšit (viz. foto). Ten začal brát Risperdal ve 13 letech poté, co jeho lékař zjistil, že trpí bipolární poruchou.  

Až po uši v problémech
Není to poprvé, co je tentýž koncern nařčen z toho, že hazarduje se zdravím zákazníků. Už v roce 2009 bylo zjištěno, že jeho produkty obsahují karcinogenní formaldehyd a 1,4-dioxan. V roce 2016 soud nařídil společnosti, aby vyplatila rodině Jacqueline Foxové (†62) 1,8 miliardy Kč. Žena zemřela na rakovinu vaječníků prý poté, co roky užívala produkty zmíněné firmy. Firma byla soudně napadena též kvůli zdravotním problémům způsobeným vaginálními implantáty či dětskému pudru, který údajně obsahuje azbest.



Přečtěte si
vemenozmojistary
11. 10. 2019 • 16:43

U takovýho debila je to úplně jedno, jestli má kozy, nebo ne.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.