Rodina šéfa lidovců Výborného je stále v šoku: Mrtvou matku našla dcera | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Rodina šéfa lidovců Výborného je stále v šoku: Mrtvou matku našla dcera

Rodina šéfa lidovců Marka Výborného.
Rodina šéfa lidovců Marka Výborného. (Facebook Marka Výborného)

Vypravila dvě mladší děti do školy a šla si ještě na chvíli lehnout. Prý se necítila dobře. Ze spánku už se ale manželka šéfa lidovců Marka Výborného (43) neprobudila. Svou maminku Markétu (†45) našla dcera Amálka (16) a zoufale se jí snažila resuscitovat.

Ze skonu klavíristky a učitelky na konzervatoři je celá rodina dosud v šoku. Přišel naprosto nečekaně, vždyť ještě o víkendu se manželé Výborní zúčastnili Svatováclavské pouti ve Staré Boleslavi. 

„Paní Výborná si předtím nanic nestěžovala, byla zdravá,“ potvrdila Aha! mluvčí KDU-ČSL Denisa Morgensteinová. A ačkoliv některé zdroje tvrdí, že si naříkala na bolesti hlavy, ředitel pardubické konzervatoře Dalibor Hlava nic takového nezaznamenal. „Nikdo z nás nepozoroval, že by si stěžovala, že ji něco bolí nebo trápí. Byla to skvělá žena, plná života a úsměvu. Plánujeme v příštích dnech uspořádat koncert, kterým ji chceme vzdát hold,“ uvedl pro Aha!

Není na to sám

Šéf lidovců se teď musí postarat o tři děti sám. Kromě Amálky má ještě 12letou dceru a 9letého syna. „Děti ve škole nejsou. Pan Výborný zařizuje pohřeb, je obklopen rodinou, která mu pomáhá. Určitě na to není sám,“ dodal rodinný přítel.

Soustrast a podporu mu vyjadřují i jeho známí na sociálních sítích. Také pro ně byl nečekaný skon paní Markéty bolestný. „Marku, prosím tě, nemohu uvěřit tomuto. Včera jsem s vámi oběma mluvila. Nemohu ani učit. Je mi to strašně líto, byla andělská bytost a navždy zůstane v mém srdci, drž se. Nerozumím tomu, co se stalo a proč,“ napsala Alena T.

Víte, že

Manželé Výborní se seznámili při nácviku ochotnické hry o sv. Václavovi. On už dříve přiznal, že se mu tehdy víc líbila její sestra, vše prý ale dopadlo tak, jak mělo.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.