Zkolabovala při snídani: Maminku zachránil syn (10) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zkolabovala při snídani: Maminku zachránil syn (10)

Kluk se dovolal na operátory linky 155. Udělal vše, co řekli, a je z něj hrdina.
Kluk se dovolal na operátory linky 155. Udělal vše, co řekli, a je z něj hrdina. (Foto ZZS LK, ara)

Bylo to ráno jako každé jiné. Maminka připravovala snídani a syna (10) vypravovala do školy, vtom ale náhle zkolabovala... Přes obrovský šok chlapec v pondělí nezazmatkoval a dokázal mámě pomoct. 

Šlo o minuty a jen díky své rozhodnosti stále může říkat: Mám maminku... „Klučina telefonátem na linku 158 zachránil své mamince život,“ konstatoval mluvčí libereckých záchranářů Michael Georgiev. Co ženě bylo, nechtěl blíže komentovat, uvedl jen, že šlo o interní problémy.

Po celou dobu školák s operátorkou perfektně spolupracoval. „Popsal matčiny potíže a vysvětlil záchranářům, kam přijet se sanitkou, kudymají jít a do jakého patra. Díky tomu se dostala do péče lékařů včas,“ dodal Georgiev.

Záchranáři uvedli, že malý kluk postupoval při záchraně života lépe než mnozí dospělí. „Potvrdilo se, jak moc je prevence a výuka první pomoci už od školky a prvního stupně ZŠ důležitá,“ shrnul mluvčí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.