Otevřou znovu případ Kramný? Rozhodne stejná soudkyně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Otevřou znovu případ Kramný? Rozhodne stejná soudkyně!

Petr Kramný
Petr Kramný (Alexandr Malachovský, Martin Přibyl, Facebook)

Dočká se obnovy řízení? O tom bude v případě Petra Kramného (41) rozhodovat soudkyně Renáta Gillová. Ta ho poslala na 28 let za mříže za vraždu manželky Moniky (†36) a dcery Klárky (†8).

Kramný věří nadále ve svou nevinu. Nelíbí se mu, že má o obnovení či neobnovení případu rozhodovat stejná soudkyně, která ho už jednou na základě jen nepřímých důkazů tvrdě potrestala. „Vyjadřovat se k rozhodnutí teď nebudu. Věc týkající se podjatosti je ve stížnostním řízení. Pro stížnost využil svého zákonného práva Petr Kramný,“ řekla Aha! jeho obhájkyně Jana Rejžková.

Dvojnásobná vražda

Petr Kramný si odpykává trest za vraždu ženy a dcery na dovolené v egyptské Hurghadě. On sám dodnes vinu popírá. Odsoudili jej totiž jen na základě nepřímých důkazů, které však podle verdiktu tvoří ucelený řetězec. Monika a Klára Kramné zemřely podle soudu po společném zásahu elektrickým proudem. Dle obhajoby a jejích znalců byla ale příčinou smrti otrava. Znalce ovšem minulý týden za jejich tendenční posudky soud potrestal podmíněnými tresty a zákazem činnosti.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.