Případ Kramný opět u soudu! Je Gilová podjatá? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Případ Kramný opět u soudu! Je Gilová podjatá?

Petr Kramný
Petr Kramný (Alexandr Malachovský, Martin Přibyl, Facebook)

Soudní tahanice kolem případu Petra Kramného (41), odsouzeného na 28 let za vraždu dcery Klárky (†8) a manželky Moniky (†36), pokračují. Soudkyně Renata Gilová má opět vysvětlit, zda není podjatá.

Novou námitku podala Kramného advokátka Jana Rejžková. Nelíbí se jí, že Gilová požádala o vyjádření znalce z Českých Budějovic, kteří Kramnému svými posudky přitížili, i k novým posudkům, které naopak mluví v jeho prospěch.

Cílem námitky je dosáhnout obnovy procesu. Na výsledek si ale veřejnost chvíli počká. Vyrozumění o usnesení totiž nejprve dostanou zúčastněné strany. „Jednání proběhlo za zavřenými dveřmi,“ uvedla mluvčí Krajského soudu Ostrava Klára Krystynová.

O co v námitce jde?

Podle spolku Šalamoun znalecký ústav v Českých Budějovicích zpracovával revizní posudek, který potvrdil závěry ostravských znalců, že Monika a Klárka Kramné zemřely po zásahu elektrickým proudem. Soudkyně stejný ústav požádala, aby se vyjádřil také k novým posudkům.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.