Zraněný žokej na dostizích v Mostě: 2 minuty ležel bez pomoci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zraněný žokej na dostizích v Mostě: 2 minuty ležel bez pomoci!

Žokej Marcel Novák spadl z koně...
Žokej Marcel Novák spadl z koně... (Foto jezdci.cz/Václav Volf, reprofoto ČT Sport)

Dvě minuty ležel bez pomoci v bezvědomí na dostihové dráze. Pomoc se žokejovi Marcelu Novákovi (43) dostala prý až ve chvíli, kdy na něj upozornili kolegové, kteří místem opět projížděli. Organizátoři se brání, že tam sanita nemohla vjet.

Možná chvilková nepozornost, možná jen škobrtnutí kopytem stojí za nehodou při závodech na Hipodromu Most. Klisna Caline de Juilley při přeskoku překážky shodila žokeje Marcela Nováka na zem. „Utrpěl silný otřes mozku, byl v bezvědomí,“ svěřila se Aha! jezdcova přítelkyně Lenka Kvapilová (32).
I přes taková zranění si ale ležícího muže nikdo dlouho nevšímal. „Byly to skoro dvě minuty. Až když tudy kluci jeli znovu, tak jezdec Spáčil na něj upozornil organizátory,“ postěžovala si žena. Teprve potom k zraněnému Novákovi přijela sanita.

 


 

Šlo o život
Žokej skončil v rukou lékařů a už se mu vede lépe. Ve chvíli, kdy ležel bezvládně v dráze, mu však šlo o život. „Lékař mi řekl, že kdyby začal zvracet, mohl se i udusit,“ popisuje Lenka. Novák navíc zůstal ležet tam, kde ho kůň shodil, tedy v místech, kde se závod běžel. Kdyby si ho kolegové včas nevšimli, mohla muže rozdrtit tvrdá koňská kopyta.

 

Bude se soudit
„Doteď se mi nikdo od nich neozval, rozhodně to tak nenechám a obrátíme se na právníka,“ doplnila Novákova přítelkyně. Organizátor se však brání. „Nemohli jsme do dráhy vjet auty, protože dostihová komise nepřerušila závod,“ uvedl Jakub Šimůnek, ředitel Hipodromu Most. Vyjádření dostihové komise se včera Aha! nepodařilo získat.


Dostal pokutu
Jezdec Jakub Spáčil, který upozornil organizátory na bezvládného žokeje v závodišti, neudržel emoce na uzdě a po závodě vynadal dostihové komisi. Ta mu za to udělila pokutu.


Černý den
Ten den nešlo o jediný karambol na mosteckém hipodromu. Hned v prvním dostihu Ladar narazil do svých soupeřů. Jeho žokej Petr Foret (28) utrpěl několik zlomenin a musel ho transportovat vrtulník do nemocnice v Ústí nad Labem.

 



Přečtěte si
RendDa
2. 9. 2019 • 09:14

Ten žokej, co na ležícího pana Nováka upozornil, byl Pavel Složil a ne Jakub Spáčil ...... achjo

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.