Poslední sbohem rodině, která zemřela cestou z Chorvatska: Smích a najednou ticho... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Poslední sbohem rodině, která zemřela cestou z Chorvatska: Smích a najednou ticho...

Rozloučení se konalo v evangelickém kostele ve Vsetíně.
Rozloučení se konalo v evangelickém kostele ve Vsetíně. (Slávka Červená)

Stovky květin, slzy, velký žal. Uprostřed evangelického kostela ve Vsetíně dvě bílé rakve se školáky (†8 a †9), po stranách hnědé, kde leželi jejich rodiče. Lidé se loučili s rodinou z Hošťálkové, která zahynula při návratu od moře v Chorvatsku.

Jen fotografie včera připomínaly okamžiky, kdy byli všichni čtyři šťastni. V úvodu zazněla hymna vsetínského hokejového klubu. Rakve chlapců zdobily i fanouškovské šály. „Celá rodina žila hokejem. Jeden z chlapců hrál už za žáky,“ řekl zdrceně pan Josef (60). „Mrazí z toho. Když si člověk představí, že žijete v domě plném ruchu, smíchu a najednou prásk a je ticho,“ vyjádřila se žena středního věku. „Bytostně patřili k sobě, a tak v lásce a svornosti jsou i ve své smrti. Pamatujete si je, jak byli veselí, milí. Dokud budete žít vy, budou s vámi žít i oni,“ zaznělo ve smuteční řeči.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.