Kamioňák (68), který zavinil srážku s vlakem, byl u výslechu: Proč stál dvě minuty na kolejích?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Kamioňák (68), který zavinil srážku s vlakem, byl u výslechu: Proč stál dvě minuty na kolejích?!

Viník nehody vypadal, jako když se ho to netýká.
Viník nehody vypadal, jako když se ho to netýká.  (Foto Aktu.cz)

Osm let! Tak dlouho může strávit ve vězení srbský řidič (68) kamionu, který v pátek dopoledne v pražské Uhříněvsi stál na kolejích mezi staženými závorami do chvíle, než ho smetl projíždějící vlak s 220 cestujícími. Včera byl obviněn z obecného ohrožení.

Viníka převezli policisté do nemocnice Na Bulovce. Tam mu lékaři provedli několik vyšetření, od CT přes rentgen až po SONO. Se sklopenou hlavou seděl v kolečkovém křesle zabalený do bílého prostěradla a vypadal, jako by neměl ani tušení, co se s ním děje.

Převoz do cely

V půl jedné ráno ho muži v uniformách naložili do policejní dodávky a následoval transport na služebnu do Kongresové ulice. Tam začal několikahodinový výslech, u kterého byla přítomna i tlumočnice. Vyšetřovatelé chtěli vědět, proč se nesnažil s náklaďákem zmizet z přejezdu dřív, než se stane neštěstí. „Na otázky nedokázal odpovědět,“ uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Celý článek najdete v tištěné verzi Aha!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.