Realita, která bere dech: Amazonie? Afrika hoří ještě daleko víc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Realita, která bere dech: Amazonie? Afrika hoří ještě daleko víc!

Data americké vesmírné agentury NASA ukazují, že středoafrické země Kongo a Angola jsou nyní postiženy ještě daleko větším počtem požárů než jihoamerická Brazílie!
Data americké vesmírné agentury NASA ukazují, že středoafrické země Kongo a Angola jsou nyní postiženy ještě daleko větším počtem požárů než jihoamerická Brazílie! (Foto Profimedia.cz, Reuters Foto)

Celý svět během víkendu sledoval největší mocnáře světa, tedy představitele nejvyspělejších světových ekonomik ze skupiny G7, kterak ve francouzském Biarritzu debatují a řeší hořící amazonský prales. Jenže svět má ještě jeden stejný, ne-li větší problém – hořící Afriku!

Data americké vesmírné agentury NASA ukazují, že středoafrické země Kongo a Angola jsou nyní postiženy ještě daleko větším počtem požárů než jihoamerická Brazílie! V Angole bylo za dva dny zaznamenáno 6902 požárů a v Kongu bylo ohnisek 3395, zatímco v Brazílii, které se mohutně snaží pomoci celý svět a která je rozlohou téměř třikrát větší než oba africké státy dohromady, ve stejném období hořelo na 2127 místech... Pokud se Amazonii říká kvůli zalesnění »plíce planety«, tak deštné pralesy subsaharské Afriky od Angoly přes Kongo, Gabun, Kamerun až po ostrov Madagaskar v produkci kyslíku nijak nezaostávají...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.