Další symbol černé Ostravy zmizel: Strakáč šel k zemi | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Další symbol černé Ostravy zmizel: Strakáč šel k zemi

Tak sledovali zaměstnanci Dolních Vítkovic odpal komínu z různých směrů. Použito bylo přes 100 kilo trhaviny a samotný pád komínu trval sotva pár vteřin
Tak sledovali zaměstnanci Dolních Vítkovic odpal komínu z různých směrů. Použito bylo přes 100 kilo trhaviny a samotný pád komínu trval sotva pár vteřin (Blesk:Karel Janeček)

Ostravsko se zbavilo další nebezpečné stavby! Stometrový komín řečený Strakáč, plný jedovatých látek, šel proto včera k zemi!

Komunisté chtěli v rámci dohod s RVHP zpracovávat ve vítkovické aglomeraci planou rudu ze Sovětského svazu. Zamořili ale okolí olovem, kadmiem a dalšími jedy. Šestnáct let pak trvaly posudky a dohady, než mohlo dojít k odstřelu komína. Posloužilo k tomu sto kilo trhaviny. „Symboly staré černé Ostravy musí pryč,“ řekl šéf firmy Vítkovice Jan Světlík. Někteří místní se ale domáhají postavení repliky komína jako neodmyslitelné dominanty.

Komín po odpalu více než 100 kil trhaviny byl totálně zničen během několika vteřin:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.