Teroristův dům jde k zemi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Teroristův dům jde k zemi!

Detonaci domu a požár způsobil jeden z jeho obyvatel. Sám při tom zahynul a pět rodin připravil o střechu nad hlavou.
Detonaci domu a požár způsobil jeden z jeho obyvatel. Sám při tom zahynul a pět rodin připravil o střechu nad hlavou. (Foto Aha! –Vlaďka Hradská)

Demolice zničeného třípodlažního domu, který zapálil jeden z jeho obyvatel, začala včera v šumavské Lenoře. Při explozi bylo zcela zničeno šest bytů a 9 lidí bylo zraněno.

Bytový dům zapálil 3. října nad ránem podivín Jaroslav F. (†52), který se tak chtěl pomstít sousedům, s nimiž měl neustálé spory. Použil při tom propanbutanové lahve a sám v troskách zahynul. Lidé, které připravil o střechu nad hlavou, našli útočiště u příbuzných a přátel, kde stráví i Vánoce. Někteří si našli pronájem. Jeden muž zůstává stále s vážnými popáleninami v nemocnici. Podle stavbyvedoucího Jaroslava Vlacha potrvá demolice do Vánoc. Dělníci postupují po částech, aby se dům nezřítil a neohrozil dva další, které k němu přiléhají. „Pokud se to podaří, pokusíme se z trosek snést některé skříně, kde mají lidé věci. Aby alespoň něco měli,“ řekl Vlach. „Už jsme dostali nějaké peníze ze sbírek. Všem děkujeme,“ řekl Richard Němec, který přišel o byt.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.