Strašlivá smrt studentky (†19): Vyskočila z letadla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Strašlivá smrt studentky (†19): Vyskočila z letadla!

Alana prý nikdy psychické potíže neměla.
Alana prý nikdy psychické potíže neměla. (Foto ara)

Studentka přírodovědy na prestižní univerzitě měla před sebou celý, možná i  úspěšný život. Cosi ji však dohnalo k tomu, aby ho předčasně a neskutečně drasticky ukončila. Při pobytu na Madagaskaru nepochopitelně vyskočila z letadla!

Alana Cutlandová (†19) měla šest týdnů v tropickém ráji zkoumat vzácné kraby. Jenže už po pár dnech se něco zvrtlo a vracela se domů. Na mezinárodní letiště se musela dostat malým letadlem, do něj s ní usedla ještě kamarádka Ruth.
Asi po deseti minutách letu pilot Mahefa Tahina Rantoanina (33) pocítil závan vichru a křik. „Otočím se a vidím, že mi Alana visí z letadla. Vyrovnal jsem letadlo a pokusil se zavřít dveře. Ruth zatím Alanu držela za nohu,“ popsal britskému deníku Sun. „Snažila se ji udržet, ale asi po pěti minutách jí došly síly. A Alana spadla z výšky 1130 metrů,“ shrnul policejní šéf Sinola Nomenjahary.


Spadla mezi dravce
Podle vyšetřovatelů na ostrově dívka prodělala pět záchvatů paniky. „Tady doma před odletem žádné problémy neměla. Zle se jí udělalo až po pár dnech tam,“ cituje deník Daily Mail jejího strýce Lestera Rileyho. „Když telefonovala se svou matkou, mumlala, zněla mimo. Máme za to, že to byla prudká reakce na nějaké léky, měla i halucinace.“
Alanino tělo se zatím nenašlo – a možná ani nenajde, vyskočila nad divočinou plnou šelem fosa.

Vedlejší účinky?
„Vzácněji se mohou vyskytnout psychiatrické poruchy: méně časté jsou agitace, neklid, úzkost, deprese, výkyvy nálady, panické ataky, zmatenost, halucinace, agresivita, psychotické či paranoidní reakce. Vzácně byly zaznamenány sebevražedné myšlenky, ale nebyl prokázán vztah k podávání léku,“ stojí v příbalovém letáku běžného léku proti malárii, jaké se návštěvníkům Madagaskaru preventivně doporučují.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.