Zdeněk Srstka (†83): Mrazivá slova zesnulého herce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zdeněk Srstka (†83): Mrazivá slova zesnulého herce

Zdeněk Srstka
Zdeněk Srstka

Jeho smrt vyrazila dech rodině i kamarádům. O odchodu z toho světa ale herec a vyhlášený kaskadér Zdeněk Srstka (†83) přemýšlel už dávno před svým posledním dnem. A dokonce se pomalu viděl na druhém břehu... 

O tom, co ho čeká po smrti, přemítal už dávno předtím, než začal drasticky hubnout a pomalu se vytrácet z tohoto světa. „Já jsem čím dál víc rád na zahradě, kde je ticho. A když tam takhle sedíš večer a koukáš na hvězdy, říkáš si hergot, co se tam asi děje? A jak to bude vypadat, až člověk odejde nahoru k Manitouovi? A jestli opravdu existujou ještě jiný světy,“ přemýšlel nahlas před třinácti lety. Problémy s klouby mu v posledních měsících bohužel nedovolily vycházet ven – zůstal zcela odkázaný na péči manželky Aleny (67) a už jen ležel.

O to víc musel přemýšlet o posmrtných věcech, které ho napadaly, ještě když byl zdráv. „Myslím, že lidi tady po smrti duchem zůstávají,“ tvrdil, a dokonce přiznal, že vídá duchy. „Já točil pořad o Nuselským mostě, jak z něj skáčou sebevrazi. Mě si tam režisér vzal jako kaskadéra. A byli tam taky lidi, co bydleli dole, kam ti nešťastníci padali. Říkali, že tam někdy v noci slyšej, jak někdo mluví, a že je to zřejmě duch těch sebevrahů. Tak povídám: „A to jim nemůžete říct, aby toho nechali, že nemůžete chrápat?“ Asi za tejden takhle doma spím sám a najednou slyším, že někdo mluví,“ vyprávěl. „Ty vole, kdo by tady mohl bejt? Tak jsem vstal: Je tu někdo? Nikde nikdo. Pak jsem usoudil, že to byli ti kluci sebevrazi, chtěli mi dokázat, že ty lidi měli pravdu,“ uzavřel.

Mrtvá maminka ho hlídala

Vyhlášený kaskadér byl nohama na zemi, z věcí mezi nebem zemí si ale neutahoval. Naopak. Věřil, že exisuje něco, co nás přesahuje. „Jednou jsem jel z Karlových Varů, na Štědrej den odpoledne v půl třetí, měl jsem pick-upa forda. A tam je průjezd lesem k Rakovníku, normálně to tam střiháte kilo, kilo deset. Chvíli před tím místem jsem měl telefon – a tam nikdo. A za chvíli zase telefon – a nic. Já musel kvůli tomu snížit rychlost tak na čtyřicet. Pak se rozjíždím, člověče, a najednou mi tam vletělo stádo kanců. První tři jsem sestřelil, měli každej tak pětaosmdesát kilo. Kdybych tam bejval jel kilo deset, byl jsem na karbenátek. A tak já věřím, že ty dva telefony, to byl pokyn od mojí mrtvé maminky,“ vyprávěl v Lidových novinách.

 Influencerka Šulcová pobouřila český internet! A proč není žádné dědictví po Srstkovi?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.