Pohřeb Ivo Pešáka! Zdeněk Srstka: Výčitky nad rakví! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Pohřeb Ivo Pešáka! Zdeněk Srstka: Výčitky nad rakví!

Rakev se zpěvákovým tělem byla obklopena obrovskými věnci. Mše v kostele svatého Jakuba trvala půl hodiny.
Rakev se zpěvákovým tělem byla obklopena obrovskými věnci. Mše v kostele svatého Jakuba trvala půl hodiny. (Aha! – David Kundrát, Martin Hykl)

Muzikant Ivan Mládek (69) včera pohřbil kamaráda, nezapomenutelného hráče na valchu a »Jožina z bažin« Ivo Pešáka (†66)! Plakal však nejen on, ale především Pešákova manželka Milada či Zdeněk Srstka (76). Ten má vůči zesnulému kumpánovi výčitky svědomí za to, že v době jeho nemoci po něm převzal roli v sitcomu TV Barrandov Noha 22...

„Vyčítám si, že jsem vzal roli za Iva v seriálu Noha 22. Byla to jeho role, vím, že byl v té době nemocný, ale já si to i přesto nemůžu odpustit. Byl to nezapomenutelný bavič a hlavně kamarád,“ plakal s obrovským smutkem v srdci herec a někdejší kaskadér.

Smuteční obřad se konal v kostele sv. Jakuba na zbraslavském zámku. Poslední sbohem přišlo oblíbenému umělci říci více než dvě stě lidí, kteří milovali jeho humor i hudební talent. Nechyběli členové kapely Banjo Band, s nimiž Pešák přes dvacet let vystupoval, v čele právě s Ivanem Mládkem (69).

„Ivo si vždy přál zemřít v hospodě, mít dopito a nemít zaplaceno,“ zavzpomínal s humorem Mládek, který dodal, že je to snad jediné, co se Pešákovi bohužel v životě nepovedlo.

Obřad těžce nesly hudebníkovy děti David (44) s Lucií (37), která přijela z Holandska, kam před lety emigrovala. Mezi hosty se objevil i bývalý fotbalový reprezentant Horst Siegl.

„Ivo byl můj soused z Lipenců, často jsme spolu chodili na pivo do hospody U Jaryna. Tam jsme mu udělali takové pietní místo, navždy tam bude mít židli,“ prozradil deníku Aha! Siegl.

Pešák naposledy vydechl 9. května po náročné operaci bypassu v pražském IKEMu. Se zdravotními problémy, při nichž mu  hrozila i amputace nohy, se potýkal již delší dobu. Jeho ostatky budou rozptýleny na Malvazinkách.



Autor:  Lucie Šaléová

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.