Tyran z Jáchymova: Zbil fenku, hrozí mu jen pokuta. Jak to? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Tyran z Jáchymova: Zbil fenku, hrozí mu jen pokuta. Jak to?

Fenka je teď v péči Petra Prokeše, který provozuje Záchrannou a odchytovou službu. Na týrání, kterému byla vystavena, podle něj naštěstí zapomněla.
Fenka je teď v péči Petra Prokeše, který provozuje Záchrannou a odchytovou službu. Na týrání, kterému byla vystavena, podle něj naštěstí zapomněla. (Foto pro Aha! – Petr Prokeš, Facebook)

Fenku zbil, cloumal s ní ve vzduchu a pak ji odhodil, jako hadr. Když za ním dál pokorně cupitala, znovu se nad ní rozmáchl, až se strachy přimáčkla na zemi. Odporné počínání mladíka z Jáchymova natočili svědci, kteří hned zalarmovali policii. Surovec ale vyvázne nejspíš bez trestu, v nejhorším ho čeká pokuta.

Mladík, který prý v Jáchymově nemá dobrou pověst, se podle svědků pustil do pejska proto, že něco snědl ze země. Policisté, které svědci okamžitě přivolali, jednali rychle. Fenku mu odebrali a umístili ji u Petra Prokeše, který provozuje Záchrannou a odchytovou službu v Karlových Varech. Tomu se pak podařilo dohledat původní majitelku, které se fenka jménem Meggi zhruba před měsícem zaběhla a ztratila.

Žádné zranění

Meggi zatím zůstává v péči záchranné stanice. Původní majitelka ji tam už navštívila a dojemně se s ní uvítala. Zda se k ní vrátí, není zatím jasné. Případ je totiž stále ještě v šetření. Zatím je ale veden jen jako přestupek proti zákonu na ochranu zvířat proti týrání. A to proto, že podle současných naprosto nedokonalých zákonů neutrpěla fenka během bití žádné zranění. „Pracovník odchytové stanice zajistil předběžné veterinární vyšetření, zda nemá pes zranění, které by vyžadovalo okamžité odborné ošetření. Bylo nám sděleno, že je v pořádku,“ uvedla policejní mluvčí Eva Valtová.

Podrobné vyšetření

Podle policejní mluvčí prohlédne v nejbližších dnech fenku ještě podrobněji pracovník krajské veterinární správy. „Je to kvůli zjištění například starších zranění, která by nasvědčovala týrání,“ řekla. V takovém případě by pak mohl být přestupek ještě překvalifikován. Pokud u něj zůstane, hrozí mladíkovi pokuta v řádech desetitisíců.

Víte, že...

...50 000 korun je maximální výše pokuty, která tyranovi hrozí?

Šokující video z Karlovarska: Tyran na ulici brutálně napadl vlastní fenku



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.