Sestřička zmizelé Valerie: „Nedýchala, myslela jsem, že je mrtvá!“ | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Sestřička zmizelé Valerie: „Nedýchala, myslela jsem, že je mrtvá!“

Policie dál pátrá po zmizelé Valerii.
Policie dál pátrá po zmizelé Valerii. (Policie ČR)

Ležela bez hnutí a bez známek života! Tak viděla zmizelou Valerii Kvasničkovou (7) naposledy její starší sestra (12), když odcházela do školy. Za zmizení dívky soudí její babičku Soňu K. (61).  

Po dívce se slehla zem na podzim roku 2017. Spolu se třemi staršími sourozenci ji měla v péči Soňa K. Soud včera přehrál dvě výpovědi Valinčiných sourozenců. „Valerii bila vařečkou, roztahovala jí nohy, bylo mi jí líto,“ líčila její sestra. Valinku viděla naposledy, když ji chtěla pozdravit, než odešla do školy. „Vůbec nedýchala, byla úplně mrtvá. Říkala jsem to babičce, skoro jsem brečela. Řekla mi, že jí dal doktor injekci, aby spala,“ popsala babiččino vysvětlení.

Pak zmizela

Byla snad Valerie skutečně po smrti, nebo jen tvrdě spala a pracovala dětská fantazie? Když se dívka odpoledne vrátila ze školy, Valerii už neviděla. Soňa K. dětem řekla, že ji dala na léčení, protože moc zlobila. Zmizení děvčátka pak ohlásila v srpnu 2018 její druhá babička, které bylo divné, že se Soňou K. potkává jen tři děti. Kam se Valerie poděla, je od té doby záhadou. Za týrání a opuštění svěřeného dítěte hrozí babičce Soně K. až osm let vězení, rozsudek bude pravděpodobně vynesen dnes.

Bila i chlapce

Soňa K. podle výpovědí svědků měla z dětí nejradši nejstaršího hocha (13), který jí připomínal zesnulého syna. „Uhodila ho jen párkrát, i když zlobil stejně. Bila hlavně Valerii a mladšího bratra (10), když zlobil,“ popsala sestra Valerie.

Pouta a roubík

Za trest měla podle dětí Soňa K. Valerii spoutávat, dokonce si prý na to pořídila kovová pouta. „Dala jí i hadr do pusy. Nechávala ji tak třeba celý den,“ líčil nejstarší chlapec. „Když byla přivázaná, tak se někdy počůrala, protože to bylo hrozně silné. A v tom oblečení jí pak nechala chodit i ven,“ popsala sestra dívky kruté zacházení.

Kde může být?

Soňa K. měla několik výmluv, například že Valerie je u její dcery v Německu, nebo u své biologické matky, či na táboře. „Jendou z vyšetřovacích verzí je i to, že Valerie týrání nemusela přežít,“ informoval loni na podzim policista Jan Daněk.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.