Kořalku maskovali sunarem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Kořalku maskovali sunarem

Za sunar ukryli irskou whisky a značkovou kosmetiku.
Za sunar ukryli irskou whisky a značkovou kosmetiku. (Foto MP Přerov)

Měl to být fígl, jak získat bez placení v obchodě kořalku a kosmetiku… Nevyšel, i když byl promyšlený a vlastně i otestovaný. Nepočítali ale s bezpečnostními kamerami. Nyní žena musí zaplatit pokutu 10 tisíc a muže čeká zřejmě soud.

Dvojice si v jednom přerovském supermarketu všimla, že když kupují sunar, tak při průchodu bezpečnostním rámem pokaždé »pískají«. Do obchodu proto přijeli s kočárkem, který úspěšně naplnili několika lahvemi irské whisky a značkovou kosmetikou. Na kočárek potom naskládali krabice se sunarem, které u pokladny ochotně zaplatili. U východu, když se rozezněl alarm, hned ukazovali účtenku od dětské výživy. Byli ale velmi překvapeni čekajícími strážníky, kterým doklad nestačil.

„Trhlinou v jejich plánu, se kterou nepočítali, byly bezpečnostní kamery,“ uvedl mluvčí přerovských strážníků Miroslav Komínek. Pracovník ostrahy si dvojice všiml hned při jejich příchodu do obchodu. Strážníci ji pak v kanceláři celou dobu sledovali na monitoru.
„Žena za svou akci vyfasovala desetitisícovou pokutu, její partner, protože jde o recidivistu, byl předán Policii ČR,“ dodal Komínek.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.