Zábavná hostina pro mangusty – africké šelmičky v pražské zoo: Nerušit, lovíme | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Zábavná hostina pro mangusty – africké šelmičky v pražské zoo: Nerušit, lovíme

Co tam máš?
Co tam máš? (Foto Zoo Praha – Petr Hamerník)

Podrbat se, zalovit si a labužnicky si vychutnat lahodné sousto – tak hodovaly mangusty liščí v pražské zoo. Chovatelé jim připravili mimořádnou hostinu z netradičně servírovaných sarančat a červíků.  

Zvířata v zoo se nesmí nudit, aby byla spojená a dařilo se jim stejně jako v přírodě. Chovatelé v pražské zoo proto život svým svěřencům maximálně zpestřují. Tentokrát schovali mangustám vrstvu červů a sarančat pod balonky a do kartáčů. Šikovné šelmy mezi míčky dobroty nejen vášnivě lovily, ale ukázalo se, že mají i přemýšlivé hlavičky.
„Snažily se balonky obracet a koulet po zemi, zda z nich ještě něco nevypadne,“ řekla mluvčí zoo Lenka Pastorčáková. Dvojí požitek měly rovněž z pochoutek naservírovaných v drsných rejžácích. „Kartáče neposloužily jen jako zábavná potravní skrýš, ale také k příjemnému podrbání,“ vysvětlila mluvčí. A byla to trefa do černého. Mangusty si rejžákovou masáž s požitkem užívaly.

Vrací se domů

Po potravě pátrá každá mangusta na vlastní pěst, ale na noc se všichni členové skupiny setkávají ve společné noře. Ty si zručně hrabou pomocí dlouhých drápů.

Víte, že...

...mangusta liščí dostala jméno podle huňatého ocasu a letní krátké nazrzlé srsti? Žije v jižní Africe v krajině od lesostepi po polopouště.

Odkaz na facebookové video Zoo Praha zde:

https://www.facebook.com/zoopraha/videos/1071571173233649/



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.