Kim Čong-un obchází sankce: Tak mu do KLDR pašují limuzíny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Kim Čong-un obchází sankce: Tak mu do KLDR pašují limuzíny!

Severokorejský vůdce Kim Čong-un.
Severokorejský vůdce Kim Čong-un. (Reuters)

Severokorejský diktátor Kim Čong-un (35) svému lidu neustále vtlouká do hlavy, kterak je Západ špatný a vše, co z něj pochází, je zkažené a hlavně zakázané. V tomhle případě je to však on, kdo káže vodu, ale sám pije víno.

Zatímco tak miliony Severokorejců živoří a umírají hlady, on si ze zahraničí nechává tajně dovážet nejrůznější laskominy a nejluxusnější auťáky. A to přesto, že jsou na KLDR dlouhodobě uvaleny sankce, které dovoz luxusního zboží do země striktně zakazují.
Zmlsaný Kim se ale života na vysoké noze nemíní vzdát, proto hledá kličky, jak zákazy obejít. A daří se mu to více než dobře! Jen v letech 2015 až 2017 prý propašoval do země zboží z více než devadesáti zemí v hodnotě minimálně 4,5 miliardy korun!


Důkazem jeho šmelení budiž i nově rozklíčovaná trasa, kudy si nechává pašovat prvotřídní vozy značek Rolls-Royce či Mercedes. V jednom takovém se například projížděl během dubnové návštěvy ruského Vladivostoku. Jak se k němu opancéřovaný Mercedes-Maybach S600 v hodnotě nejméně 25 milionů korun dostal? To dlouhých osm měsíců zjišťovalo washingtonské Centrum pro pokročilá obranná studia (C4ADS).

Červenec 2018: Dva vozy Mercedes-Maybach S600 byly dopraveny z Rotterdamu do čínského Ta-lienu. V přístavu zůstaly tři týdny.
Srpen 2018: Převoz do japonské Ósaky, kde strávily další tři týdny. Poté zamířily do jihokorejského Pusanu.
Říjen 2018: Do Vladivostoku přiletěly 7. října dva severokorejské nákladní Iljušiny Il-76, jež používá elita KLDR mj. k přepravě opancéřovaných vozů. Mercedesy zřejmě naložily a odvezly.
Říjen 2018: Náklad byl přeložen na loď DN5505 do ruské Nachodky, kam měla dorazit 5. října. Jenže 1. října přestala vysílat identifikační signál a znovu se ozvala až 19. října. A to z téhož místa jako 1. října, jen plula opačným směrem do Pusanu, kam vezla antracit. V Nachodce žádné záznamy o lodi DN5505 nejsou...
Leden 2019: Kim Čong- -un je spatřen, jak jede v Pchjongjangu luxusním maybachem.

Kima pro Muna přichystal banket:



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.