Exministrině Šlechtová u rudého Kima: Snad se vrátím... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Exministrině Šlechtová u rudého Kima: Snad se vrátím...

Karla Šlechtová
Karla Šlechtová (Web Ministerstva pro místní rozvoj)

 S úsměvem, ale také s obavami, odlétala bývalá ministryně obrany Karla Šlechtová (41, za ANO) na návštěvu KLDR. Chce totiž nakousnout i citlivou otázku lidských práv v zemi diktátora Kim Čong-una (35). Program cesty za tři čtvrtě milionu ale připomíná spíše poznávací výlet.

„Tak snad se z té Severní Koreje vrátím. Týden bez veškerého připojení. Denuklearizace a lidská práva jsou má témata k diskuzi,“ napsala v neděli Šlechtová na svůj Instagram v češtině a ještě v anglickém jazyce.


Do KLDR, která se po letech začíná otevírat Západu, ale kde stále vládne pevnou rukou diktátor Kim, vyrazila poslankyně se třemi dalšími členy sněmovního zahraničního výboru. Podle programu mají Šlechtová a spol. v plánu jednání s poslanci Nejvyššího lidového shromáždění, návštěvu Pchjongjangské univerzity, oftalmologické kliniky, kosmetické továrny, ale také umělecké galerie. „Ve schválených záměrech zahraničních cest sněmovních výborů na rok 2019 schválil organizační výbor této delegaci předběžné náklady ve výši 750 000 Kč,“ sdělila Aha! Martina Lustigová z tiskového odboru Sněmovny.

Na video s Karlou Šlechtovou se můžete podívat zde:



Přečtěte si
ad-ga
22. 5. 2019 • 10:02

exministrině, náš jazyk musí plakat , vrať se do školy

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.