Kim Čong-un hubne! Už má 20 kilo dole! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kim Čong-un hubne! Už má 20 kilo dole!

Severokorejský diktátor Kim Čong-un.
Severokorejský diktátor Kim Čong-un. (Reuters)

Miliony Severokorejců trpí chronickým nedostatkem potravin. Podle údajů OSN sužuje hlad přes 40 procent obyvatel Korejské lidově demokratické republiky (KLDR). A utahovat opasky si už začali i soudruzi na nejvyšších místech. Diktátor Kim Čong-un (37) má minimálně 20 kilo dole!

Vzhledem k informačnímu embargu však není jisté, zda jen drží basu s hladovými, nebo se jedná o vážnější zdravotní problémy. Naposledy se viditelně štíhlejší severokorejský vůdce předvedl před pár dny. Na sobě měl tradiční černý pruhovaný oblek se širokými nohavicemi. zatímco loni mu byl ještě knop, teď už na něm visí... Nejradikálnější úbytek kilogramů je zejména v oblasti břicha, viditelně pohublý je ale také v obličeji. „Celé je to propaganda, jeho hubenější image má jen v lidech obnovit loajalitu k režimu,“ míní však analytici a experti na tuto izolovanou komunistikou zemi.

Donald Trump dorazil do Hanoje na summit s Kimem

Severokorejský tisk mezitím dál píše o tom, jak jsou Severokorejci zdrcení a že je pro ně srdcervoucí Kim Čong-una takto vidět. „Tak usilovně pracuje, až se zapomíná najíst, proto hubne,“ balamutí tamní média dál svět. A na informace je skoupý i sám diktátor. Ten pouze na červnovém stranickém zasedání uvedl, že KLDR čelí nedostatku potravin kvůli malým výnosům v zemědělství. Že je situace ohledně jídla napjatá, už ale přiznal v dubnu, kdy svůj lid vyzval k přípravám na »namáhavý pochod«, jak se v zemi označuje hladomor z konce 90. let. Že by ale nedostatkem jídla trpěl i sám Kim, je krajně nepravděpodobné. Dost možná se sám (nebo na doporučení lékaře) rozhodl zatočit s obezitou. Ještě loni vážil jen 165 centimetrů vysoký Kim podle jihokorejské rozvědky kolem 140 kilo!

Příjezd do Vladivostoku Kimovi nevyšel, jeho vlak musel couvat

 

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.