Opilý Rus srazil na Silvestra Zairu (†26): Dostal devět let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Opilý Rus srazil na Silvestra Zairu (†26): Dostal devět let!

Oleg Gubin.
Oleg Gubin. (Blesk:Alexandr Malachovský)

Devět let vězení si má Rus Oleg Gubin odsedět za to, že loni na Nový rok v centru Prahy srazil a zabil Kolumbijku Zairu (†26). Má to ale háček, před stíháním uprchl do vlasti.

Gubin se v prvních hodinách roku 2018 pohádal s manželkou a jízdou se chtěl uklidnit. Ve Spálené ulici jel mezi davy až 129 kilometrů za hodinu a svým mercedesem vjel do skupinky turistů na přechodu. Zaira, architektka z Kolumbie, nestihla uskočit a na místě zemřela, i přes okamžitou pomoc přátel a svědků. Gubin byl posléze propuštěn z vazby na milionovou kauci, pak zmizel. Soud včera překvalifikoval jeho počínání na obecné ohrožení, za což je přísnější trest než za usmrcení z nedbalosti.

„Ohrozil celkem deset chodců. Řadu z nich donutil reagovat uskočením, aby zabránili svému střetu s vozidlem,“ řekla soudkyně Silvie Slepičková a Gubinovi uložila devět let vězení. Státní zástupkyně zvažuje odvolání, debata nad výší trestu je ale podle ní v tomto případě jen akademická, Rus se do Česka nevrátí.



Přečtěte si
DWEI
16. 7. 2019 • 18:57

Pustili ho na kauci a přitom bylo nad slunce jasné, že zdrhne - nejspíš byl někdo uplacen.....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.