Přestřelka ve Sněmovně kvůli zprávě o střetu zájmů. Babiš přiznal: Večeřel jsem kostelecké párky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Přestřelka ve Sněmovně kvůli zprávě o střetu zájmů. Babiš přiznal: Večeřel jsem kostelecké párky!

Premiér Andrej Babiš při jednání Poslanecké sněmovny. (4.6.2019)
Premiér Andrej Babiš při jednání Poslanecké sněmovny. (4.6.2019) (Blesk:Jakub Poláček (Blesk))

Jedni prohlašují zprávu unijních kontrolorů o střetu zájmů premiéra Andreje Babiše (64, ANO) za paskvil plný chyb, druzí za závažné odhalení hodné demise. Jiní dělají, že se jich to netýká... A ti všichni se včera hašteřili ve Sněmovně, kde Babiš prohlásil, že je to útok proti Česku.

Předběžný audit, který premiéra viní ze střetu zájmů a žádá, aby Česko vrátilo dotace pro Agrofert za 451 milionů, je podle premiéra „pochybná, nepovedená a nepravdivá zpráva, která má znaky útoku“. „Je to ohrožení České republiky a českých firem,“ hřímal Babiš ve svém třičtvrtěhodinovém projevu před poslanci. Jeho bývalá firma podle něj odvádí Česku daně a zachránila řadu podniků, které by jinak zkrachovaly. „Párky. Měl jsem k večeři kostelecké párky, měly 90 procent masa. Nevykládejte o potravinářském průmyslu,” obořil se v té souvislosti na opozici.

Premiér také řekl, že kvůli korupci a machinacím za předchozích vlád musel stát vracet EU 35 miliard korun. Za něj ale prý nic takového nehrozí. Opozice ho ale znovu vyzvala, aby vláda sama požádala o důvěru. „Kdyby se v podobné situace ocitl premiér před pár lety, nebyl by premiérem ani čtyřiadvacet hodin,“ řekl šéf ODS Petr Fiala (54). Mezi těmi, kteří se k auditu nechtějí vůbec vyjadřovat, jsou pak komunisté. „Musel bych se jako právník stydět, kdybych hodnotil zprávu, která je nelegitimně zveřejněna,“ prohlásil šéf KSČM Vojtěch Filip (64).

Přečtěte si
ivoadler
5. 6. 2019 • 16:12

Ještě jednou to zopakuji: Hele, Babiši, je tady na tebe udání. Možná půjdeš před soud a možná tě i odsoudí (k trestu smrti). Nebuď srab, vem provaz a jdi se oběsit!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.