Tragédie v Pardubicích: Prvňáček (†7) zemřel rukou vraha! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Tragédie v Pardubicích: Prvňáček (†7) zemřel rukou vraha!

Podezřelý muž byl údajně zadržen. Na místo vyjeli i policisté z oddělení vražd
Podezřelý muž byl údajně zadržen. Na místo vyjeli i policisté z oddělení vražd (Foto ara)

Vraždu prvňáčka (†7) vyšetřují pardubičtí kriminalisté. Detektivové údajně útočníka zadrželi. Sousedé jsou v šoku, je to prý pohodová rodina. 

Tragédie se odehrála v noci na včerejšek ve dvougeneračním domě. Záchranáři původně vyjížděli na pomoc dospělému muži. Když dorazili na místo, umíralo tam malé dítě! Chlapeček byl už v bezvědomí.

Bojoval hodinu

„Ihned byla zahájena resuscitace a provedeny urgentní chirurgické život zachraňující úkony. Bohužel ani po téměř hodinu trvající resuscitaci se nepodařilo u dítěte obnovit srdeční akci a pacient zemřel,“ uvedl mluvčí pardubické záchranky Aleš Malý.

Akce mordparty

Okolo jedné hodiny ranní na místo vyjeli kriminalisté z oddělení vražd. „Bylo ihned jasné, že se jedná o násilnou smrt,“ potvrdila policistka Markéta Janovská. Podrobnosti ale nesdělila. Podle nepotvrzených informací ČTK vyšetřovatelé zadrželi pravděpodobně chlapcova otce.

Výjimečný trest?

V následujících 48 hodinách soud rozhodne, zda půjde útočník do vazby. Podle TV Nova podstupuje psychiatrická vyšetření a odborníci zjišťují, zda je za svůj čin trestně odpovědný. Pokud ano, hrozí mu až výjimečný trest.

Sousedé: Je to hodný chlap

Sousedé si neumí představit, že by muž svého synka zavraždil. „Je to normální, hodný chlap. O rodinu se staral. Pokud to udělal, tak musel mít zkrat,“ řekl Aha! muž, který bydlí nedaleko.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.