Nevídaný lotr (31): 100x porušil zákon! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Nevídaný lotr (31): 100x porušil zákon!

Konec. Policejní zásahovka zatkla zloděje koncem března v Brně.
Konec. Policejní zásahovka zatkla zloděje koncem března v Brně. (Foto PČR)

»Co jsem měl dělat, v práci mi neplatili...« Bez okolků přiznal zloděj (31) policistům 98 vloupaček po celé jižní Moravě. Zvládl je za osm měsíců, na zbojnickou výpravu vyrážel co tři dny. 

Z vězení se osmkrát trestaný rekordman vrátil naposledy v roce 2017. U výslechu se svěřil, že chtěl pracovat a zapomenout na svou minulost. Na chvíli našel zaměstnání v lese, jenže pak mu prý přestali platit. Od loňského srpna se proto vrátil k řemeslu, které ovládá nejlíp – zlodějně. A rozjel kolotoč, ze kterého už nešlo, respektive nechtělo se, vystoupit. Živnost totiž tak krásně vynášela... Celková škoda je podle vyšetřovatele 1,2 milionu!


Alkohol, cigarety
Oblíbil si zejména restaurace, hospody, bistra a bary. „Preferoval alkohol a cigarety, vzal odložený počítač, nepohrdl sudy od piva, boxovacím pytlem či elektrickým ručním nářadím,“ informoval včera kriminalista Jaromír Novotný.

Měnil auta

Nebránil mu ani zákaz řízení, vždyť neměl o co přijít. A auťáky na »spanilé« jízdy beztak ve většině kradl. Ten poslední si ale koupil. „S vědomím, že je kradený, proto jej přestříkal z červené na černou barvu,“ upozornil kriminalista.
Zároveň při něm stála zlodějská štěstěna. Několikrát mužům zákona frknul, v únoru uvízl na Znojemsku na poli. „Policisté ho zadrželi. Soudce ale vazbu pro nedostatek důkazů zamítl,“ řekl kriminalista.
Klec spadla až na konci března. Ještě stačil vybílit stavební kontejnery a hospodu na Znojemsku. Následně ho na Brněnsku »ulovila« zásahová jednotka. Na další alotria může zapomenout, hrozí mu až osm let v base.


Zavřený i v Rakousku
„Odcizené věci prodával příležitostným zájemcům. Získané peníze prioritně utrácel za drogy,“ uvedl kriminalista Jaromír Novotný. Na pumpách tankoval a ujížděl bez placení. „Vyšetřováním jsme zjistili, že jednou byl odsouzen také v Rakousku,“ doplnil.

Kriminalisté dopadli rekordmana, má na triku 98 vloupaček:

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.