Ukradl 125 tun trubek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Ukradl 125 tun trubek!

Věroslav Š. se synem Petrem Š.
Věroslav Š. se synem Petrem Š. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Zloději v práci nejsou ničím výjimečným! Mistrem Česka v okrádání je ale zřejmě Zdeněk N. (45), který pracoval jako logistik v ostravských ocelárnách ArcelorMittal. Za rok a půl dokázal ze skladu odcizit neuvěřitelných 125 tun trubek v hodnotě téměř tří milionů.

Když zjistil, jak si může na nakradeném materiálu namastit kapsu, neváhal ani minutu. Jenže jeho fígl, ke kterému si přibral tři komplice, byl nakonec prozrazen. Nyní všichni stojí před soudem a hrozí jim až osm let v kriminále.


Jak to vše udělal? Protože měl na starosti logistiku, tedy dopravu, nechával trubky ze skladu v Ostravě posílat vlakem přes celou republiku až do Kladna. Tam mají oceláři záložní sklad. Odtud je za pomoci komplice-vedoucího skladu Alexeje S. (39) nechal kamiony vozit a prodávat zpátky do Ostravy. Další dva obžalovaní, otec Věroslav Š. (64) se synem Petrem Š. (41), měli materiál nakupovat, a po té legalizovat výnosy z těchto kšeftů.
„Vedoucí skladu v Kladně si bral za pomoc hlavnímu obžalovanému finanční odměnu. Protože se oženil, rozhodl se vším skončit, a vše oznámil,“ sdělil Aha! žalobce Martin Pavelka. Zdeňka N. i Alexeje S. jejich šéfové následně okamžitě vyhodili z práce.

Z ocelárny ukradl 125 tun trubek! Provezl je celým Českem.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.