Ivánka (†3) našli utopeného! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ivánka (†3) našli utopeného!

Hledaný Ivánek.
Hledaný Ivánek. (archiv Blesku)

Tragický konec měla obří pátrací akce na Uherskohradišťsku. Malý Ivánek (†3), kterého hledalo přes 600 lidí, byl nalezen utopený. Jeho tělo objevili v řece Olšavě, 650 metrů od místa, kde se ztratil.

Klouček se ztratil kolem osmnácté hodiny v úterý. „Do pátrání se zapojilo asi padesát policistů a sedmdesát hasičů. Jakmile se zpráva rozšířila po obci, přišlo pomoct asi pět set dobrovolníků,“ uvedl mluvčí policie Petr Jaroš. Pomoc nabídli i lidé odjinud. „Děkuji za vaše nabídky, v této chvíli není potřeba, abyste do vesnice přijížděli a pomáhali hledat. Je tu dostatečné množství dobrovolníků,“ napsala v té době na facebookové stránky obce starostka Jana Rýpalová. Pátrací akci v noci na středu záchranáři přerušili.

„Hrozilo zranění, byla tu obava, že dobrovolníci, kteří to tu neznají, zabloudí,“ vysvětlili záchranáři na svém facebookovém profilu. Hned včera ráno ale pátrání i s vrtulníkem s termovizí v plné intenzitě pokračovalo. Nakonec bylo tělo chlapce nalezeno včera odpoledne 650 metrů od zahrady v korytě řeky Olšavy, mezi vodními rostlinami.

Matka nežije v Čechách
Chlapec žil se svými dvěma staršími sestrami, otcem a babičkou. Matka se o děti nestarala a podle místních žije někde v Čechách.

Chyběla branka
Zahrada domu, v němž chlapec žil, přímo sousedí přes hrázní cestu s řekou Olšavou. V plotu je přibližně třímetrový otvor po chybějící bráně.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.