Vřídelní kolonádu opraví za provozu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vřídelní kolonádu opraví za provozu

Vývěr vřídla tryská před kolonádou.
Vývěr vřídla tryská před kolonádou. (Foto ara)

 Symbol Karlových Varů i českého lázeňství čeká rekonstrukce! Vřídelní kolonáda je v havarijním stavu, radní schválili, že se opraví za provozu.

K tomu bude třeba vybudovat novou rezervní venkovní nádrž na vřídelní vodu. „Tato varianta je kompromisní. Zahrnuje jak stálý provoz Vřídelní kolonády, tak minimalizaci rizik, které by z těch sanačních zásahů plynuly,“ vysvětlil hydrogeolog Tomáš Vylita. Druhou nádrž požadují lázeňští hoteliéři, vřídelní vodu odebírá celkem 34 zařízení, která by bez ní nemohly fungovat. Zázemí ze 70. let je v havarijním stavu. „Kolonáda může do dvou let spadnout a poškodit jímání pramenů. Ty pak mohou vytrysknout jinde,“ popsal Václav Benedikt, člen skupiny odborníků, která návrh připravila. Poškozený je především strop kolonády, který se musí nahradit. První fáze rekonstrukce by měla stát 21,3 milionu korun.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.