Ivoše Š. (+27) přejel autobus: Nepomohl viník, ani dva jiní řidiči | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ivoše Š. (+27) přejel autobus: Nepomohl viník, ani dva jiní řidiči

Ivo Š. byl zapálený do silových sportů.
Ivo Š. byl zapálený do silových sportů. (Foto Facebook)

Srazil ho autobus, nikdo mu nepomohl… Nehoda, při které zemřel milovník silových sportů Ivo Š. (+27), šokovala loni Šošůvku na Blanensku. Nyní se tři lidé zodpovídají u soudu, že ho nechali na silnici umřít. 

Muž zapálený pro soutěže Strongman se vracel nad ránem z oslavy. Na okraji obce jej smrtelně zranil autobus. „Utrpěl devastující zranění lebky a mozku, srdce, obou plící, jater, sleziny a pánve, ztratil velké množství krve,“ řekla znalkyně Svatava Duchoňová. Žalobce poslal před soud Petra F. (47), řidiče dopravního podniku z Blanska „Na místě té nehody nic nebylo, do ničeho jsem nenarazil,“ dušoval se muž, kterému hrozí za usmrcení z nedbalosti až šest let ve vězení. Další dva šoféři osobáků, Markéta L. (42) a Pavla V. (36), kolem umírajícího projeli, aniž by mu poskytli pomoc nebo zavolali záchranáře. Hrozí jim až dva roky za mřížemi.

Co je Strongman

Celosvětově populární klání svalovců. Mezi oblíbené disciplíny patří mj. přetáčení obřích pneumatik, zvedání těžké klády nad hlavu, běhání se zátěží 150 – 180 kilogramů v každé ruce na vzdálenost 40 metrů, zvedání betonových koulí, nebo tahání kamionů, autobusů i letadel na laně.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.