Aprílové počasí nás pokouší! O víkendu jaro, v týdnu klesnou teploty na... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Aprílové počasí nás pokouší! O víkendu jaro, v týdnu klesnou teploty na...

Jarní počasí v Česku
Jarní počasí v Česku (Blesk:MARTIN PŘIBYL)

Velký úklid zimního oblečení ještě odložte! I když se k nám na víkend chystá jaro s teplotami kolem 20 °C, od pondělka přituhne a i do nížin se vrátí sněžení.

Dokonale aprílové počasí nahrává spíš chřipkám a nachlazení, než jarním radovánkám. Ani tento víkend tomu nebude jinak. „V sobotu bude slunečno a až 20 °C, v neděli už budeme potřebovat deštníky a výrazně se ochladí,“ řekla Aha! meteoroložka Dagmar Honsová. Zima se letos nechce jen tak vzdát. Příští týden dokonce přinese další klesání teplot. „To se budou odpolední teploty zastavovat u 9 °C a sněžit bude i v nížinách,“ dodala Honsová s tím, že za brzkým aprílovým počasím jsou neustálé změny teplého jihozápadního a severního proudění.

Dnes

Jasno až polojasno, na severu až oblačno. Přes den 14 až 18 °C, ojediněle 20 °C. Slabý proměnlivý vítr.

Zítra

Jasno až polojasno, po ránu místy mlhy. Během dne od severozápadu přibývání oblačnosti. V noci 1 až 5 °C, přes den 16 až 20°C. Slabý proměnlivý vítr.

Neděle

Oblačno až zataženo, občas déšť nebo přeháňky, na vrcholcích hor sněhové. V noci 3 až 7 °C, přes den 9 až 15 °C. Mírný severovýchodní vítr.

Pondělí

Oblačno až zataženo, místy polojasno. Občasný déšť nebo přeháňky, k večeru i nad 500 m srážky smíšené nebo sněhové. V noci 1 až 5 °C, přes den 7 až 11 °C. Mírný severozápadní vítr.

Úterý

Oblačno, přechodně zataženo, místy sněhové přeháňky, během dne pod 400 m dešťové. V noci -2 až +2 °C, přes den 4 až 8 °C. Mírný vítr místy s nárazy kolem 15 m/s.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.