Manželé vraždili kvůli dluhům: Místo doživotí 28 a 30 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Manželé vraždili kvůli dluhům: Místo doživotí 28 a 30 let!

Manželé se snažili hodit vinu jeden na druhého.
Manželé se snažili hodit vinu jeden na druhého. (Foto Aha! – Jakub Poláček)

Měli dluhy a rozhodli se je řešit vraždami! Za jeden dokonaný a čtyři plánované mordy dostali exmanželé Jaroslav (30) a Petra (28) Janákovi doživotí. Soud jim včera ale tresty zmírnil.

V červenci 2017 společně vylákali filatelistu do polí u Lázní Bělohrad na Jičínsku. Místo prodeje známek ho zavraždili a okradli o 30 tisíc korun. Ty použili na splátky dluhů. Protože částka nestačila, plánovali ještě další čtyři mordy. Dva z nich s pojišťovákem Martinem Herzánem (43), se kterým vymysleli vraždu maskovanou nehodou, ta jim ale nevyšla. Královéhradecký soud jim loni vyměřil doživotí, Herzánovi osm let.

Vrchní soud Janákovým včera tresty pravomocně zmírnil. Janáková si odsedí 30 let a Janák 28 let. Nebyly totiž splněny podmínky pro uložení doživotí. Manželství Janákových se ve vazbě rozpadlo, vinu házeli jeden na druhého.

„Jak budou jeho děti žít, bez otce? Doživotí měli dostat!“ nesouhlasily příbuzné zavražděného s verdiktem.

Vrchní soud zrušil doživotní tresty nad bývalými manžely Janákovými. Žena si za vraždu sběratele a další skutky odpyká 30 let, muž o dva roky méně.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.