Michal (24) ubodal tátu (†49) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Michal (24) ubodal tátu (†49)

Michal U. u brněnského soudu.
Michal U. u brněnského soudu. (Foto Aha! – Zdeněk Matyáš)

Ze šikanované oběti se stal vrahem! Příběh jako z hororu popsal ve středu u soudu Michal U. (24), obžalovaný z loňské vraždy vlastního otce (†49). Ten prý roky vyhrožoval synovi i ženě, že je zabije.

Psychicky nemocný otec údajně osudného dne popadl nůž a chtěl Michala bodnout. Mladík se ráně vyhnul a udeřil otce do hlavy pánvičkou, až se rozlomila. „Když upadl do křesla, dál vyhrožoval,“ popsal. Jako v tranzu prý uchopil nůž a rodiče, který jej od mládí deptal, ubodal. Po vraždě chtěl skočit z mostu, nakonec se vrátil domů a počkal na matku, která přivolala policii. Hrozí mu až 18 let v base.


Otec, někdejší podnikový právník, byl zcela závislý na psychofarmakách, kterými se často předávkoval. „Bála jsem se ho a syn se kvůli němu trápil. Chvíli byl klid, a pak zase dostal vztek,“ popsala matka Miroslava U. (49). Vše vygradovalo poté, co matka se synem navštívili psychiatra s žádostí, aby denní dávky léků otci snížil. „Otec šíleně zuřil,“ řekl Michal U.

Zkažené dětství
Psychicky nemocný otec deptal mladíka od dětství. Tvrdil mu, že je k ničemu, že se špatně učí. „Když jsem něco udělal, tak mě seřval, dohnal mě vždy k slzám,“ svěřil se u soudu Michal U.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.