Dramatický konec objetí milenců na vyhlídce: Pokus o vraždu jako v Titaniku? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Dramatický konec objetí milenců na vyhlídce: Pokus o vraždu jako v Titaniku?

Pro mladíka letěl k rozhledně záchranářský vrtulník.
Pro mladíka letěl k rozhledně záchranářský vrtulník. (Foto: ara)

Chuť slavit svoje letošní dvacátiny asi nebude mít Lukáš (19) z Jičínska. V den svých kulatin, na konci března, se totiž začne zpovídat z pokusu o vraždu dívky (19). Tu na vyhlídce Milohlídka jako ve filmu Titanik objal, a pak shodil a sám poté skočil. Důvod tohoto činu: dívka se s ním chtěla rozejít. Oba jsou vážně zranění. 

Pokusem o vraždu dívky a poté zřejmě sebevražedným skokem vyvrcholil předloni v září vztah tehdy osmnáctiletých milenců. Původně to vypadalo, že k pádu z výšky osmi metrů, který dvojice přežila s těžkým zraněním, došlo nešťastnou náhodou. „Vylezli na ochoz, kde se objímali, a při otáčení uklouzli a spadli přes okraj ochozu do rokle,“ informovala bezprostředně po události policejní mluvčí Iva Kromošová. Pravda vyšla najevo až po mnoha týdnech.

Druhý pokus
Lukášova přítelkyně přiznala, že krátce před pádem z vyhlídky mu oznámila, že jejich asi roční vztah chce ukončit. Tato zpráva studenta psychicky zlomila a přivedla ke spáchání hrůzného činu. Když stáli na okraji ochozu za zábradlím a objímali se, podobně jako herecká dvojice Leonardo DiCaprio a Kate Winsletová na lodi Titanik, Lukáš do přítelkyně strčil. V tu chvíli nespadla, protože se chytila zábradlí. Ze zídky se zřítila až po jeho dalším pokusu. Po něm následoval skok mladíka.

Týdny léčení
Pomoc zraněné dvojici přivolala kolemjdoucí žena, která zaslechla křik a ránu. Milenci měli štěstí, že se při pádu zastavili na odskoku paty zdi. Pod ní je totiž 30 metrů hluboká strž. Dopadli do těžko přístupného terénu několik metrů od sebe a oba se vážně zranili. Dívku dostali do sanitky hasiči, mladíka vyprostili záchranáři s vrtulníkem pomocí lanového podvěsu. Utrpěli mnohočetné zlomeniny. Dívka byla asi 14 dní v nemocnici, než byla propuštěna do několikatýdenní domácí péče.

Usvědčila ho rekonstrukce
Po obvinění Lukáše z pokusu o vraždu, za který může jít až na 18 let do vězení, policie provedla řadu vyšetřovacích pokusů s využitím figurantů a nejmodernější záznamové techniky. K získání usvědčujících důkazů jim hodně pomohla sférická kamera. Z pořízených snímků měli k dispozici digitální dokumentaci s vysokým rozlišením a barevnou hloubkou.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.