Exkluzivní snímky nového SUV Škody: Seznamte se, Kamiq | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Exkluzivní snímky nového SUV Škody: Seznamte se, Kamiq

Škoda Kamiq
Škoda Kamiq (Foto Škoda Auto)

Seznamte se, tohle je Škoda Kamiq. V březnu bude mít nové SUV světovou premiéru na autosalonu v Ženevě, my vám přinášíme jeho snímky už nyní. A nejen ty.

Kodiaq, karoq, kamiq. Všechna SUV mladoboleslavské automobilky pocházejí z jazyka Inuitů obývajících sever Kanady a Grónsko. Jméno toho posledního prý popisuje stav, kdy něco přirozeně »padne jako ulité«. Za všech okolností.
Novinka patří do oblíbeného segmentu městských SUV, má zvýšenou světlou výšku, parádní výhled z vyšších sedadel, velkorysý prostor, ovšem co se týká agility, tam je na tom jako kompaktní vozy. Prostě je to mrštný štírek, který se hodí víc do ruchu velkoměsta než na rozoranou polní cestu. Však si lze objednat o 10 mm nižší sportovní podvozek s elektronicky ovládanou proměnlivou tuhostí tlumičů.
Nový krasavec bude nabízen výhradně s pohonem předních kol. Automobilka v tomto případě cílí na nové, mladší zákazníky, kteří mají rádi moderní život a dobrodružství.

Obří displej
V interiéru hraje prim velký displej ve středu palubky. V základu je s úhlopříčkou 9,2 palce, můžete ho mít i ve velikosti 10,25 palce. Můžete mít vyhřívaný volant i všechny sedačky. Díky integrované eSIM kartě budete neustále online. Systém vám vypočítá objížďky, vyhledává parkovací místa či benzinky včetně cen.


Ta svítí
Jako první model značky Škoda má Kamiq dvoudílné LED přední světlomety a také přední a zadní dynamická směrová světla. Po aktivaci směrového světla se jednotlivé diody rozsvěcí po sobě směrem od vnitřní po vnější...

Pět motorů
Přímé vstřikování, turbodmychadlo, rekuperace energie a start-stop systém. To má každý motor. Nejslabší variantou je úsporný plynový tříválec 1.0 G-TEC 66 kW (90k), nejsilnější pak benzinový čtyřválec s 110 kW (150 k) a se systémem aktivního řízení válců (ACT).

Zamykání mobilem
Nové SUV půjde pomocí aplikace propojit s mobilním telefonem, který bude sloužit coby dálkové ovládání. Na dálku jde auto zamknout i odemknout, v aplikaci zjistíte, kolik paliva zbývá v nádrži nebo jestli jsou zatažená všechna okénka. Zobrazit lze i údaje o jízdě.

Hlavně bezpečně
Kamiq je vybaven celou řadou moderních bezpečnostních asistentů. Už ve standardní výbavě je zakomponován asistent udržování jízdního pruhu (Lane Assist) nebo Front Assist s funkcí nouzové brzdy sledující pomocí radaru prostor před vozidlem a chodce. Adaptivní tempomat může pomáhat řidiči až do rychlosti 210 km/h a upravovat rychlost podle vozidla před vámi.



Přečtěte si
carguas7@...
27. 2. 2019 • 10:34

V segmentu crossoverů to Kamiq nebude mít jednoduché, když například konkurenční Peugeot 2008 začíná na 360tis.s 96kw Moc dobře víme, že Škoda není nejlevnější - viz. Scala nižší alternativa Kamiqa. Motorizace je u konkurence silnější a výbava mnohdy lepší, takže aby Kamiq neskončil odstavený na letišti, protože o nej bude malý zájem.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.