Volební sněm ANO: Babiš znovu předsedou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Volební sněm ANO: Babiš znovu předsedou

Tandem Babiš – Faltýnek pokračuje i nadále.
Tandem Babiš – Faltýnek pokračuje i nadále. (Foto: AHA! - Michal Protivanský)

Sjednotit zemi a dostat ji mezi nejvyspělejší státy. Premiér Andrej Babiš (64, ANO) představil v neděli na sněmu ANO plány, které chce splnit. Celostátní sněm vládního hnutí ANO se na pražském Chodově konal už popáté. A žádné drama se nekonalo.

Předsedou byl opět zvolen zakladatel hnutí a premiér v jedné osobě Andrej Babiš. „Jsem přesvědčen, že by stát měl fungovat jako rodinná firma,“ zopakoval svoji dlouhodobou vizi.

Babiše ale oproti minulým letům nevolili všichni. Získal 86,5 procenta hlasů. Pro hlasovalo 206, zdrželo se 19, proti bylo 13 hlasujících. Záda mu bude krýt opět šéf poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek (56), se kterým už je premiér v tandemu spoustu let.

Zemana nepozvali
Sněmu se letos nezúčastnili žádní politici z jiných stran. A pozvánku nedostal ani premiérův »obhájce« prezident Miloš Zeman (74). Ten se sněmu nezúčastnil ani v minulosti. Naopak vystoupí tradičně na březnovém sjezdu další koaliční strany, ČSSD.

Představil lídryni
Premiér Babiš delegátům sněmu představil i novou lídryni pro volby do eurovoleb, které se budou konat v květnu. ANO do nich povede dosavadní europoslankyně Dita Charanzová (43, za ANO).

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.