Křehká krása s vůní pralesa na jihu Čech | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Křehká krása s vůní pralesa na jihu Čech

Krásu rostlin z deštných pralesů obdivovala i Lucie Beňadiková z Českých Budějovic, která se na výstavu vydala s dcerkou Aničkou.
Krásu rostlin z deštných pralesů obdivovala i Lucie Beňadiková z Českých Budějovic, která se na výstavu vydala s dcerkou Aničkou. (Foto: AHA! - Vlaďka Hradská)

Záplavy květů roztodivných barev i vůní obsadily sály Jihočeského muzea v Českých Budějovicích. Tisícovku orchidejí, bromélií, sukulentů a dalších exotických rostlin tu mají lidé na dosah. Stačí jen přivonět.

Aby atmosféra vzdálených pralesů byla dokonalá, nechybí ani brouci a exotické ptactvo. „Lidé tu najdou různé barvy, tvary, a dokonce i vůně. Stačí se jen trochu naklonit a ucítí tu krásu. V tom je zvláštnost naší výstavy, která patří k největším v Česku. Pod sklem, kde je jednotné mikroklima, jsou jen některé vzácné druhy,“ řekl uznávaný pěstitel orchidejí Jiří Zimandl.

Výstava se koná už posedmnácté. Dohlížejí na ni i pěstitelé, kteří poskytují zájemcům odborné rady. „Lidé uvidí orchideje, které dobře znají, i když pocházejí z různých koutů světa. I raritní exponáty, které dokážou pěstovat jen zkušení odborníci. Právě soukromí pěstitelé exponáty na výstavu zapůjčili,“ řekl Zdeněk Klečetka z Jihočeského muzea.

Kde, kdy, za kolik
◆ Jihočeské muzeum
◆ do 24. února
◆ 60 Kč, dospělí, děti a senioři 30 Kč




Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.