Plavkyně Lucie Leišová (23): Zdolala Gibraltar, pomáhá seniorům | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Plavkyně Lucie Leišová (23): Zdolala Gibraltar, pomáhá seniorům

Senioři se před plaváním povídali o Lucčiných úspěších.
Senioři se před plaváním povídali o Lucčiných úspěších.  (Foto Aha! – Mária Rušinová)

Stala se před pěti lety nejmladší evropskou přemožitelkou Gibraltarské úžiny, plavala v ledové vodě na Sibiři a zdolala 180 km dlouhý úsek z Českých Budějovic do Prahy. Nyní je Lucie Leišová (23) patronkou soutěže seniorů »Přeplavme svůj La Manche«.  

Dvacet týmů ze seniorských klubů z celé republiky se sešlo, aby během jednoho měsíce zdolaly La Manche, tedy 34 km dlouhou vzdálenost tohoto kanálu. Lucie jim v jejich nadšení radí. „Nejvíc mě baví nadšení, které vždycky u seniorů vidím,“ řekla Aha! mladá plavkyně.

Soutěžící ji žádali i o radu se stylem. „Myslím, že na mé technice je něco špatně, poradíte mi?“ volala na ni jedna z žen z bazénu.

Můj cíl je Alcatraz!

Lucie Leišová začal plavat v sedmi letech. Nejprve se věnovala plavání bazénu, později i venku. Dva roky po zdolání Gibraltaru se odhodlala přeplavat La Manche. „Neměla jsem nejlepší podmínky, skončila jsem zhruba v polovině,“ řekla s tím, že by ráda jednou udělala reparát. „Dlouho plánuju plavat kolem Alcatrazu v San Francisku, to je můj sen,“ dodala.

Zdolání Gibraltaru si nechala zvěčnit na zápěstí.

Do konce února musí tým společně uplavat 34 kilometrů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.