Novoroční projevy z Parlamentu: Slova o slušnosti i výzva k dialogu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Novoroční projevy z Parlamentu: Slova o slušnosti i výzva k dialogu

Jaroslav Kubera
Jaroslav Kubera (Michael Tomeš, E15)

Větší slušnost, pokora, ale také výzva k dialogu. Tak pojali letošní první novoroční projevy šéfové obou komor Parlamentu. Jaroslav Kubera (71, ODS) za Senát a Radek Vondráček (45, ANO) za Sněmovnu.

Češi mohli po letech slyšet novoroční projevy. Poté, co tento koncept opustil prezident Miloš Zeman (74) a své poselství pronáší na druhý svátek vánoční, promluvili na Nový rok předsedové obou komor Parlamentu. Je to slabost? Nový předseda horní komory Jaroslav Kubera vybídl občany k větší slušnosti, pokoře a k většímu sebevědomí. Posteskl si, že slova jako „dobrý den“ a „děkuji“ se pomalu vytrácejí ze slovníku lidí. A zkritizoval i roli státu, který má lidi podle něj stále víc pod kontrolou. „Stát nás považuje za služebníky, zdánlivě se o nás stará od narození až do smrti,“ řekl v projevu. Zasypme příkopy Předseda dolní komory Radek Vondráček se ve svém poselství zdůraznil, že Češi jsou v zahraničí vnímáni mnohem lépe, než se vidí sami. „Přeji si, aby se příkopy podařilo zasypat a my byli opět jedním spojeným národem, jakým jsme byli při vzniku Československa nebo v roce 1989,“ řekl a a stejně jako jeho předřečník vyzval ke slušnosti. "Demokracie není boxerský ring,“ dodal.

Jaroslav Kubera zemřel!



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.