Helena (63) z Příbramska: Nechali ji vystěhovat! I se 17 kočkami! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Helena (63) z Příbramska: Nechali ji vystěhovat! I se 17 kočkami!

Kočky paní Heleny jsou šťastné a spokojené.
Kočky paní Heleny jsou šťastné a spokojené. (Foto Aha! – Karel Kopáč)

Mít domeček se zahradou a zvířátky pro radost. To byl sen Heleny (63) z Příbramska. Začala si ho plnit, ale finanční kolotoč, který roztočili lichváři s vyděrači, ji nakonec připravil o střechu nad hlavou. O život jde i jejím 17 kočičkám.

Paní Helena se stánkem objíždí trhy a různé akce. „Neměla jsem důvod pochybovat o tom, že hypotéku zvládnu. Šlo o 700 tisíc a já stále pracuji,“ říká Helena. Jenže pak přišla nečekaná rána.



Půjčka u lichvářů
„Syn si půjčil 200 tisíc s tím, že vracet bude 250. Byli to ale lichváři a nakonec po něm chtěli 450 tisíc,“ vzpomíná zoufalá Helena na okamžik, který změnil její život. Vyděrači synovi a jeho rodině vyhrožovali, a tak si máma vzala dvě půjčky a synův dluh zaplatila. I když se pak celá rodina skládala na splátky, nestačilo to.

Dvojnásobný dluh

Helena obíhala banky a prosila o sloučení půjček či zařízení insolvence. Jenže různé firmy ji nakonec jen obraly o zbytek peněz. „První si ode mě nechala zaplatit 10 tisíc, druhá devět. Insolvenčního správce mi obstarala až třetí za dalších 15 tisíc,“ rekapituluje Helena. Její dluh kvůli úrokům a penále narostl z jednoho milionu korun na bezmála dva.

Jen láskyplným lidem
Dobrá zpráva je, že dům správce prodal a ona už podle něj nic nedluží. Ta horší je, že se musí ze svého vysněného domečku vystěhovat a nemůže s sebou vzít svých 17 kočiček a psa. „Jsou to moji miláčkové. Vyvařuji jim, povídám si s nimi, chráním je,“ říká Helena se slzami v očích. Pomocnou roku jí podal Pražský spolek ochránců zvířat. „Nemůžeme se ujmout všech, ale hledáme jim takové domovy, abychom měli jistotu my i paní Helena, že se dostanou do laskavých rukou. Kočičky jsou opečovávané a mazlivé a někomu určitě přinesou radost,“ řekla Aha! vedoucí spolku Hanka Janišová.

Musí jít i hlídačka
Nový domov hledá Helena také pro svou fenku křížence německého ovčáka. „Je už starší a v útulku by plakala,“ říká zoufalá Helena. Může ji ale svěřit jen do rukou zkušeného kynologa. „Je dobrý hlídač, vůči cizím lidem je ale hodně ostrá. S kočičkami se však snáší velmi dobře,“ dodává Helena.

Chcete je?
Chcete některé z kočiček nebo fence paní Heleny dát nový domov? Převzetí bude možné 27. prosince eventuálně 6. ledna. Bližší informace o tom kdy a kde na čísle 728 193 712.



Přečtěte si
Josef124
5. 3. 2019 • 19:35

Nikdy nepochopím, jak může mít někdo tolik koček. My máme doma jednu a to jen kvůli tomu, že ji chce manželka. Já bych ji nejradši někam vyhnal. Je ale pravda, že od té doby, co jsme ji nechali vykastrovat u http://www.metropolevet.cz/kastrace-kocky-praha/ , tak se dost zklidnila a je to s ní lepší.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.