Noční tragédie v Nelahozevsi: Zastřelili pumpařku (†58). Policie hledá dva lupiče | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Noční tragédie v Nelahozevsi: Zastřelili pumpařku (†58). Policie hledá dva lupiče

Maskovaný střelec jednal chladnokrevně. Zamířil a vystřelil!
Maskovaný střelec jednal chladnokrevně. Zamířil a vystřelil! (Foto Aha! – David Malík a PČR)

Je to video, ze kterého jde hrůza! Kamery čerpací stanice u Veltrus zachytily chladnokrevnou vraždu čerpadlářky Jany Š. (†58). Jeden z dvojice maskovaných pachatelů ženu, matku a babičku bez sebemenšího zaváhání zastřelil! Zločin se stal v noci na včerejšek mezi druhou hodinou a půl třetí.

Ještě včera dopoledne stála u pumpy červená fabia nešťastné ženy, která s ní přijela na svou poslední noční službu. Kriminalisté po celý den zajišťovali v budově »čerpačky« i v jejím okolí stopy. Kamery sice brutální přepadení zachytily, ale pachatelé měli černé kukly a rukavice. Podle jejich pohybů šlo nejspíše o mladé muže, možná i pod vlivem drog.

Nezdržovali se

Vypadalo to, jako by místo měli předem vytipované, protože šli po kořisti najisto a nezdržovali se nějakým hledáním. Přepadení trvalo jen 40 sekund. Muž, který se stal během vteřiny vrahem, vzal po odporném činu pokladnu, jeho komplic sebral kartony cigaret. „Při loupežném přepadení došlo k použití krátké střelné zbraně. Žena střelným poraněním na místě podlehla,“ upřesnil policejní mluvčí Zdeněk Chalupa. Na čerpací stanici pracovala Jana Š. déle než šest let.

Zpráva na pohřbu

Osud je někdy výjimečně krutý... Sousedé zavražděné ženy z 11 kilometrů vzdálené obce se o smrti Jany Š. dozvěděli včera na pohřbu jejího kamaráda. „Její manžel je z toho zdrcený,“ prozradila Aha! žena, která rodinu zná. Janu Š. měli prý všichni ve vesnici rádi. „Byla věčně dobře naladěná. I proto lidé jezdili na tu pumpu,“ svěřila Aha! zdrcená sousedka.

Nepozná je někdo?

„Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda, za který pachatelům hrozí až výjimečný trest,“ uvedl Chalupa. Kriminalisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po pachatelích. Uvítají svědectví každého, kdo se v inkriminovanou dobu pohyboval v blízkosti čerpací stanice nebo projížděl ve zmíněnou dobu po silnici číslo 608. Pachatele by také mohl někdo poznat na videu podle oblečení nebo pohybů. Informace přijmou policisté na lince 158.

Utekli přes pole

Ze zajištěných stop údajně vyplývá, že dvojice brutálních lupičů z místa činu prchala přes pole směrem k železniční trati, pod kterou vede podchod. Na druhé straně mohli mít odstavené auto.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.