Pohřeb zastřelené pumpařky z Miřejovic: Policie má první stopy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Pohřeb zastřelené pumpařky z Miřejovic: Policie má první stopy

Kdo nemohl na obřad, i včera položil květinu nebo svíčku u pumpy v Miřejovicích.
Kdo nemohl na obřad, i včera položil květinu nebo svíčku u pumpy v Miřejovicích. (Foto Aha! – R. Klejch, D. Malík, Policie ČR)

Policisté jsou blíž dopadení dvojice lupičů, kteří Janu Š. (†58) minulé pondělí přepadli a zastřelili. Poblíž místa vraždy našli kuklu. Ta by mohla patřit jednomu z pachatelů.

Vyšetřovatelé našli zásadní stopy, které by mohly vést k chycení lupičů. „První stopou je kukla nalezená nedaleko místa činu. Souvislost mezi ní a vyšetřovaným případem prověřujeme,“ řekl Aha! policista Zdeněk Chalupa. Policisté už také znají typ batohu, na zádech ho nesl během přepadení druhý útočník. „Jde o batoh značky DAKINE, v červené a šedé barvě, s bílým nápisem ve spodním pravém rohu vnější kapsy,“ popsal Chalupa.


Poslední rozloučení
S Janou Š. se včera přišel do obřadní síně v Roudnici rozloučit manžel s dětmi i Jaroslava Smetanová, starostka Vražkova, kde rodina žije. Kromě nich zhruba 60 pečlivě vybraných blízkých přátel. Rodina si přála obřad jen v nejužším kruhu, nezveřejnila ani parte. „Do síně měli přístup výhradně pozvaní hosté,“ potvrdil Aha! vedoucí Podřipské pohřební služby Vlastimil Čtverák.

Vražda po 40 vteřinách
V pondělí 3. prosince ve 2:36 hodin ráno vtrhly do obchodu čerpací stanice v Miřejovicích u Veltrus, poblíž silnice č. II/608, dvě maskované osoby. První byl muž se zbraní, který zastřelil pumpařku Janu Š. (†58). Dalším z pachatelů může být i žena. Z místa odnesli pokladnu se zhruba 10 tisíci korun a cigarety. Celý čin trval pouhých 40 vteřin. Po něm pachatelé zmizeli přes pole. Již mrtvou pumpařku našel ráno zákazník, který přivolal policii.

Pomohou svědci?
Policistům se ozvala řada případných svědků, dál však prosí o pomoc všechny, kdo se pohybovali v pondělí 3. prosince mezi 2:00 a 3:00 hodinou poblíž čerpací stanice v Miřejovicích u Veltrus. „Ať se neváhají obrátit i se sebemenší podrobností. I taková informace může pomoci policii k dopadení pachatele,“ dodal policista Zdeněk Chalupa.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.