Student pobodal spolužačku: Vyfasoval čtyři roky basy za 64 ran nožem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Student pobodal spolužačku: Vyfasoval čtyři roky basy za 64 ran nožem!

Mladíka přivedli k soudu v poutech.
Mladíka přivedli k soudu v poutech.  (Foto Aha! – D. Malík, Aktu.cz)

Čtyři roky ve vězení si má odsedět mladík (18), který v pražských Horních Měcholupech pobodal spolužačku. Jeho přítelkyni, která ho k činu navedla, poslal soud do basy na tři roky.

Brutální útok se odehrál loni 13. listopadu. Student, kterému bylo tehdy 17 let, si na dívku počkal po setmění kousek od domu, kde bydlela. Nejdřív se snažil ji podříznout, ale začala se bránit a volat o pomoc. Když se mu vysmekla, chytil ji a zasadil jí 64 bodných ran do hlavy, krku, hrudníku a rukou. Měla štěstí, že lidé z vedlejšího domu zavolali pomoc.
Studenta podle soudu k činu přiměla jeho přítelkyně, která pár měsíců před útokem zjistila, že jí byl se spolužačkou nevěrný. Několikrát po sobě mu vyhrožovala, že spáchá sebevraždu, pokud její sokyni nezabije, a on jí uvěřil. „Na své přítelkyni byl zcela závislý,“ konstatovali soudní znalci. Oba odsouzení musí podle verdiktu zaplatit pobodané dívce také 2,3 milionu korun za způsobenou újmu.

Útok se odehrál loni 13. listopadu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.