Jak je na tom frekventovaná stavba v centru Prahy? Most Legií testovalo 6 obřích náklaďáků! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Jak je na tom frekventovaná stavba v centru Prahy? Most Legií testovalo 6 obřích náklaďáků!

Most legií spojuje pražskou Vítěznou ulici s Národní třídou.
Most legií spojuje pražskou Vítěznou ulici s Národní třídou. (Foto Aha! – Michal Protivanský)

Pražský most Legií od Újezdu k Národnímu divadlu je potřeba opravit. Proto se muselo zjistit, v jakém stavu vlastně je. Kvůli tomu na něj včera najelo šest obřích třicetitunových náklaďáků.

Most z roku 1901 je památkově chráněný a v roce 2020 by se měl opravit. Od července je na něm prováděna diagnostika, která jde nyní do finále.

TSK tak využilo současné uzavírky, která je kvůli opravě tramvajových kolejí. „Jde už o třetí část zkoušek v rámci kompletní diagnostiky. Nejprve se instalovala čidla, která zkoušku snímala,“ řekla Aha! Barbora Lišková, mluvčí technické správy komunikací (TSK).

Řeší se více mostů

Mosty v Praze jsou v centru pozornosti od loňského prosince, kdy spadl lávka v Troji. Diagnostika se dělá také na Hlávkově mostu, chystá se také na Lanovém mostu na Jižní spojce. Špatně je na tom i Libeňský most a Palackého most. V havarijním stavu je most v Bubenské ulici u stanice metra Vltavská. Před měsícem musel být podepřen a v budoucnu bude zbourán.

Most legií spojuje pražskou Vítěznou ulici s Národní třídou.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.