Brazilský pilot spadl s letadlem do pralesa: Čtyři dny přežil bez jídla vody | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Brazilský pilot spadl s letadlem do pralesa: Čtyři dny přežil bez jídla vody

Našli ho hladového a zesláblého.
Našli ho hladového a zesláblého. (Foto: Twitter, Facebook)

Zraněním i hladu navzdory. Jen zázrakem našli po čtyřech dnech v džungli brazilského pilota Maicona Estevese (27), který sem spadl s lehkým zemědělským letadlem.

Pro zkušeného zemědělského pilota to měl být pracovní den jako každý jiný. Jeho stroj se však během rutinního převozu práškovacího hnojiva náhle zřítil do pralesa v brazilském státu Mato Grosso. Při pádu utrpěl těžké popáleniny, přesto se vybavil GPS navigací a odplazil se hledat pomoc. Síly mu však 24 kilometrů od vraku došly a kvůli zraněním padl na zem a už nevstal.

Zkušený pilot létal se strojem pět let.

Jeho příběh se nakonec po čtyřech dnech dočkal šťastného konce. Našli ho záchranáři, kteří po něm spolu s dobrovolníky nepřetržitě pátrali. „U vraku jsme ho nenašli, tak jsme začali pročesávat prales. Když už jsme to po čtyřech dnech chtěli skoro vzdát, zaslechli jsme zesláblý hlas volající o pomoc,“ uvedl jeden z pátrajících s tím, že se hned všichni vydali zoufalé volání následovat. „Byl to velmi emocionální moment, když jsme ho konečně našli.“ Po záchraně byl nastávající otec ihned transportován do nemocnice, kde si pobude ještě týden.

Zkušený pilot létal se strojem pět let.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.