Před osmi dny spadl ze zříceného mostu v Janově: Řidiče přivezli do Čech | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Před osmi dny spadl ze zříceného mostu v Janově: Řidiče přivezli do Čech

Martinův kamion, ve kterém se zřítil.
Martinův kamion, ve kterém se zřítil. (Foto Facebook, ČTK)

Zázrakem přežil pád ze 45 metrů! Teď už je po osmi dnech zpátky doma. Řidiče českého kamionu Martina K. (46), který spadl jako další desítky aut ze zříceného mostu v italském Janově, už převezla sanita do české nemocnice.

Pět zlomených žeber, pohmožděná plíce a zlomený nos. To je výčet zranění muže, který zázrakem přežil nehodu, při které zemřelo 43 lidí. „Najednou zmizela silnice. Myslel jsem, že to nepřežiju,“ popsal. Záchranáři ho vyprostili z kamionu a skončil v janovské nemocnici. „Lékaři mu během pondělka a úterka dělali několik vyšetření a uznali, že je schopný převozu sanitou. Takže ho včera v 10 dopoledne naložili a vyrazili směr Praha,“ řekl deníku Aha! Václav Zázvůrek, jednatel společnosti SPED.IT.

Dostane prémie
Šoféra mají v péči lékaři v pražské Thomayerově nemocnici. Zřejmě několik týdnů bude ještě na neschopence. „Naštěstí je připojištěný. Také se mu budeme snažit finančně pomoci v podobě prémie,“ dodal Zázvůrek.

Bezpečnostní kamery zachytily pád janovského mostu:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.