"Baby Sussex" dostalo horu dárků! Co s nimi Meghan Markle a princ Harry provedou? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

"Baby Sussex" dostalo horu dárků! Co s nimi Meghan Markle a princ Harry provedou?

Princ Harry a Meghan Markle
Princ Harry a Meghan Markle (profimedia.cz)

Ačkoliv se potomek britského prince Harryho a jeho manželky Meghan ještě nenarodil, jeho rodiče pro něj z šestnáctidenní cesty po Austrálii a Pacifiku přivezli hromadu dárků. Dnes, kdy se pár vrací do Londýna, na to upozornila agentura DPA. Osud dárečků pro "Baby Sussex", jak se miminku, jehož jméno ani pohlaví zatím nejsou veřejně známy, je však nejasný.

Sotva Kensingtonský palác 15. října oznámil, že vévoda a vévodkyně ze Sussexu na jaře příštího roku čekají dítě, nenechali si mnozí ujít příležitost, aby miminko, jež bude v pořadí následnictví na trůn na sedmém místě, obdarovali. Když Harryho a Meghan Markle vítal generální guvernér Austrálie Peter Cosgrove, hned jim vtiskl do ruky plyšovou samici klokana s malým klokánkem ve vaku. Nezbytnou součástí výbavičky královského potomka jsou podle guvernéra i typické chlupaté válenky v nejmenší možné velikosti. "Jak roztomilé," řekla prý Meghan a tím vše začalo.

Nastávající rodiče dostali tolik věcí pro miminko, že by jimi mohli vybavit nejen dětské pokoje v Kensingtonském paláci, ale i mnoho dalších. Sešly se jim dupačky, dudlíky, pítka, hrací dečky. Do Británie s nimi také odcestují všemožní plyšoví zástupci australské fauny včetně ježury, prstoví maňásci představující novozélandské ptáky, odvážejí si rugbyové dresy s nápisem "Baby Sussex" nebo rozmanité sladkosti z Fidži a Tongy.

Všechny tyto dárky i mnoho jiných přijímali Meghan s Harrym zdvořile a srdečně, a to i tehdy, když se jim ne zcela podařilo rozklíčovat jejich smysl, podotýká DPA. Tak tomu bylo v případě svazku čerstvé biomrkve, který nastávající maminka dostala od jedné ze svých ctitelek na pláži v Sydney. "Děkuji mnohokrát," chichotala se Meghan podle portálu časopisu Harper´s Bazaar. "Dostali jsme zeleninu," řekla, když se obrátila na Harryho. "Fantastické," odvětil prý její manžel.

Co se s dárky stane, o tom pár mlčí. Podle pravidel si smí ponechat jen ty věci, které mají hodnotu nižší než 150 liber (4400 korun). Většinou dárky dostávají dobročinné organizace nebo končí v odpadcích, jiné putují do sbírek britské královské rodiny.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.